IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лари Съмърс: Работата на OpenAI е "изключително важна"

Бившият американски финансов министър отскоро е член на борда на стартъпа за изкуствен интелект

16:18 | 02.12.23 г. 1
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Бившият американски финансов министър Лорънс (Лари) Съмърс, който отскоро е член на борда на стартъпа за изкуствен интелект OpenAI, заяви, че работата на компанията е "изключително важна" и че тя трябва да работи като "корпорация със съвест", съобщи Ройтерс.

OpenAI "трябва да бъде готова да си сътрудничи с ключови правителствени служители по регулаторни въпроси, по въпроси на националната сигурност, по въпроси на развитието на технологиите", каза Съмърс в предаването "Седмицата на Уолстрийт" по Bloomberg Television в петък.

Коментарите му хвърлят светлина върху плановете на Съмърс за работата му в стартъпа от Силициевата долина.

Съмърс официално се присъедини към борда на OpenAI тази седмица, малко след като компанията изпадна в хаотична битка за лидерство, която прикова вниманието на Силициевата долина. На 17 ноември управителният съвет на компанията уволни главния изпълнителен директор Сам Олтман, но дни по-късно постигна споразумение да го възстанови на поста. По-голямата част от съвета на директорите, който уволни Олтман, се оттегли и беше заменена с нов състав, включващ Съмърс и бившия съизпълнителен директор на Salesforce Inc.

Запитан дали има план за безопасното управление на компанията, Съмърс отговори: "От два дни съм на работа", като отбеляза, че пакетът с документи за встъпване в длъжност ще пристигне този уикенд.

Съмърс, професор от Харвардския университет и платен сътрудник на Bloomberg Television, също така заяви, че държи на изявлението си, направено по-рано тази година, в което прогнозира, че изкуственият интелект "идва за когнитивната класа" и може да замени т. нар. служители с "бели якички".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:21 | 02.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
scott
преди 5 месеца
ше го ползваме да убиваме. БРАВОС. ЧОВЕКА НЕМА ШАНС!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още