IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Experian е предотвратила измами за над 12 млрд. долара през 2023 г.

Компанията не планира да увеличава екипа си в България през тази година

13:31 | 19.04.24 г. 1
Снимка: Experian
Снимка: Experian

През 2023 г. технологичната компания за аналитични решения Experian е помогнала за предотвратяването на измами с лични данни и престъпления за над 12 млрд. долара. Част от това се е случило чрез използването на системи с изкуствен интелект. Това разкри на събитие за медии Екатерина Недялкова, която е сайт лидер на Experian България.

От 2024 г., когато компанията чества 20 години на българския пазар, компанията навлиза във фаза на зрялост, което означава, че фокусът е по-скоро върху стойността, която може да се предостави, отколкото върху растежа, уточниха от екипа.

Experian има общо 22 хил. служители в 32 държави. България е един от ключовите центрове за данни на компанията в световен мащаб, а сега, когато Experian преминава във фаза на зрялост, ролята му нараства, коментира главният оперативен директор „Човешки ресурси“ Джъстин Хейстингс.        

У нас компанията разполага с екип от 1000 души. 30% от тях работят по разработката на продукти, над 100 души попадат във финансовия екип, а третият по големина отдел е този за анализи.

През 2024 г. Experian Bulgaria обаче не планира да увеличи броя на служителите си, коментира Хейстингс.

„Имаме 22 хил. служители по света. През последните три години броят на служителите ни в България се запази стабилен. Отчасти това се дължи и на факта, че продължаваме да въвеждане автоматизация и използваме генеративен изкуствен интелект, които смятам, че подобряват продуктивността на нашите служители", заяви той.

През последните пет години инвестициите на компанията в местния екип са нараснали с 40%. Само за 2022 г. сумата е 63 млн. лева, уточниха от компанията.

„В Experian Bulgaria имаме 47% жени на мениджърски роли. 66,7% от най-старшите ни роли в локацията са заети от жени. Офисът тук е в Топ 5 в глобалната група на Experian по брой наети жени в мениджмънта спрямо всички офиси на компанията с над 400 души“, коментира главният директор “Равенство и многообразие и привличане на таланти“ Уил Люис.

Между фискалната си 2015 и 2019 г., когато компанията е в период на експанзия, тя е увеличила броя на служителите си с 220%. Освен това между 2018 и 2022 г. Experian Bulgaria е увеличила приходите си със 73 на сто.

Приходите на Experian за 2022 г. възлизат на 118 млн. лева, увеличавайки се спрямо сумата от 109 млн. лева от предходната година.

1,5 млрд. души в света и 201 млн. бизнеса са поверили данните си на Experian, твърди компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 19.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 6
khao
преди 1 седмица
много куца и нефелна фирма, работих там преди много години ... не препоръчвам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още