IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify: Apple отхвърли актуализираното ни приложение за iOS

В новата версия е включена ценова информация за потребителите в Европейския съюз

21:10 | 25.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg
Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Apple е отхвърлила новата версия на Spotify за iOS, включваща информация за цените в приложението, предвидено за Европейския съюз, обяви стрийминг гигантът, цитиран от Ройтерс.

Шведската компания е подала новата версия на приложението си към Apple с основни цени и информация за уебсайта на компанията, което е минимално изискване съгласно решението на Европейската комисия по казуса със стрийминг услугата, посочва тя в публикация в социалната мрежа X.

Spotify твърди, че Apple е отказала актуализацията в отговор, директно изпратен до компанията.

Apple и Европейската комисия не са отговорили веднага на запитването на Ройтерс за коментар.

„Apple отново се противопостави на решението на Европейската комисия, като отхвърли нашата актуализация за опит да комуникираме с клиенти нашите цени, освен ако не платим нова такса на Apple. Тяхното пренебрежение към потребителите и разработчиците е съпоставимо само с тяхното пренебрежение към закона“, посочва говорител на Spotify.

През март Брюксел глоби Apple 1,84 млрд. евро за ограничаване на конкуренцията в лицето на музикалните стрийминг играчи чрез ограничения в App Store. Това беше първото антимонополно наказание в ЕС след жалбата на Spotify, подадена през 2019 г.

По-рано този месец Apple обяви мерки, които ще позволяват на приложенията за музикален стрийминг в нейния App Store в Европейското икономическо пространство да информират потребителите за други начини за закупуване на дигитални услуги, в опит да се съобрази с изискванията на ЕС.

Съгласно предложение на Apple, Spotify и други стрийминг компании могат да включват линк към уебсайтовете си, за да информират потребителите за опциите за плащане извън App Store. Spotify обаче казва, че новата версия, изпратена до Apple, не включва линк в приложението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 25.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още