IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple подготвя новото си събитие за 7 септември

Компанията все още не е потвърдила официално датата

10:20 | 18.08.22 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Американският технологичен гигант Apple иска да проведе новата си продуктова премиера на 7 септември, на която да представи серията iPhone 14, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса. Тогава се очаква компанията да покаже най-новата версия на продукта, който генерира над половината от приходите ѝ.

Новите модели iPhone ще се появят в натоварения есенен продуктов сезон, който ще включва и много нови модели Mac, по-нисък и висок клас iPad, както и три модела Apple Watch.

Apple обновява флагманите си в предизвикателно време за индустрията. Продажбите на смартфони започнаха да спадат, докато потребителите се опитват да се справят с инфлацията и турбуленциите в икономиката. Но Apple изглежда е по-добре позиционирана от своите конкуренти. IPhone се продаваше добре през последното тримесечие, а компанията е казала на доставчиците, че не очаква срив в търсенето.

Източници на приходи за Apple Източници на приходи за Apple

Базираната в Купертино, щата Калифорния, компания обичайно обявява други продукти заедно с iPhone, включително най-новите си умни часовници Apple Watch. Обикновено компанията пуска новите си телефони в магазините около седмица и половина след публичното им представяне, като се очаква и тази година да не изневери на традицията си. Някои служители в магазини за продажби на дребно са били инструктирани да се подготвят за пускането на нов голям продукт на 16 септември.

Цената на акциите на Apple записа близо 1% ръст на борсата в Ню Йорк след новината. От началото на годината книжата на компанията са загубили 2% от стойността си, макар че се справиха с доста по-голям спад през последните месеци.

Компанията възнамерява да предава събитието на живо онлайн, вместо да проведе присъствено събитие, като продължава да следва подхода, който възприе в началото на пандемията. Премиерите на Apple са добре подготвени, а служителите вече са започнали да записват сегментите от презентациите си през последните няколко седмици, разкри Bloomberg News.

Говорител на Apple е отказал да коментира кога точно ще се проведе събитието. Като се има предвид, че остават около три седмици, плановете на компанията могат да се променят, но Apple обичайно разкрива най-новите си смартфони през първата половина на септември.

Технологичният гигант проведе последното си събитие през юни, на което обяви нови софтуерни ъпдейти – iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 и macOS Ventura. За него той покани журналисти и разработчици в кампуса си, където да гледат видео с презентацията. Това беше част от опитите на Apple бавно да се завърне към по-нормална дейност – усилия, включващи връщането на служителите в офисите.

В понеделник компанията е казала на корпоративните си служители, че от 5 септември ще трябва да започнат да ходят по три дни седмично в офиса, два дни преди планираното продуктово представяне.

Базовият iPhone 14 ще изглежда по сходен начин с iPhone 13, но компанията ще премахне 5,4-инчовата mini версия и ще добави модел с 6,7-инчов екран. Това ще бъде първият път, в който Apple ще пусне не-Pro модел с такъв размер на дисплея.

Най-значителната промяна при iPhone 14 Pro ще бъде в системата от камери, която може да се стори малко по-голяма на потребителите. Pro моделите ще имат 48-мегапикселова широкоъгълна камера, заедно с 12MP ултраширокоъглнна и телефото сензор. Освен това Apple планира подобрения в записването на видео и живота на батерията.

За най-новите модели Apple Watch, известни като Series 8, Apple ще добави функции, свързани с женското здраве, както и сензор за измерване на телесната температура. Стандартният часовник ще е подобен на този от Series 7, но новият Pro модел ще бъде насочен към спортуващите потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още