IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доставчици на Apple водят преговори за произвеждане на нейни устройства във Виетнам

Компанията отдавна иска да диверсифицира производството си

10:30 | 17.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: David Gray/Bloomberg
Снимка: David Gray/Bloomberg

Доставчици на Apple водят преговори за произвеждането на Apple Watch и MacBook във Виетнам за първи път, пише Nikkei Asia, позовавайки се на свои източници, запознати с въпроса.

Китайският доставчик Luxshare Precision Industry и Foxconn, която сглобява iPhone, са започнали тестово производство на Apple Watch и MacBook в Северен Виетнам, допълва изданието, цитирано от Ройтерс.

Apple пренасочва част от производството на iPhone от Китай към други пазари, включително Индия, където започна да прави iPhone 13 тази година. Освен това планира да сглобява таблетите iPad там.

Индия, вторият по големина пазар на смартфони в света, както и страни като Мексико и Виетнам, се превръщат във все по-важни за поддоставчиците, обслужващи американски брандове, докато те се опитват да диверсифицират производството си, извеждайки го извън Китай.

Apple, Foxconn и Luxshare Precision не са отговорили веднага на запитването на Ройтерс за коментар.

Миналата седмица тайванският поддоставчик Foxconn предупреди за резултатите за настоящото си тримесечие, след като отчете представяне, което надмина очакванията. Компанията е по-предпазлива в прогнозите си заради забавянето на търсенето на смартфони след бума, предизвикан от пандемията.

Подобно на други световни производители, Foxconn, чието официално наименование е Hon Hai Precision Industry, се бори с голям недостиг на чипове, който засегна производството, след като предизвикателствата от пандемията се задържаха, а войната в Украйна допълнително усложни логистиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още