IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силното търсене накара AT&T да повиши годишната си прогноза

Все повече американци се насочват към 5G планове

20:20 | 20.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският телекомуникационен оператор AT&T повиши годишната си прогноза и отчете по-висока от очакваното коригирана печалба за третото тримесечие, благодарение силното търсене на неговите интернет услуги и телефония, докато повече американци се насочиха към 5G планове, предава Ройтерс.

След като прекрати усилията си да се превърне медийна и развлекателна компания, AT&T се завръща към това да се фокусира върху мобилните услуги на силно конкурентния телекомуникационен пазар, където потребителите свиват разходите си заради ускоряващата се инфлация.

Промоционалените оферти на AT&T за смартфони и мобилни планове ѝ помогнаха да добави 708 хил. нови абонати на абонамент, което се оказа над прогнозата на FactSet за 552 300. Новината доведе до 2,8% повишение на стойността на акциите преди началото на борсовата сесия в САЩ.

Операторът също така е добавил 338 хил. клиенти на оптичен интернет през тримесечието и заяви, че е на път да постигне годишната си цел за свободен паричен поток от 14 млрд. долара.

AT&T не е повишавала цените си, след като през юли предупреди, че някои клиенти се нуждаят от повече време докато платят сметките си, което я принуди да свие прогнозата си за годишния свободен паричен поток.

Сега компанията очаква коригираната печалба на акция за годината да бъде 2,50 долара или по-висока, докато по-ранната прогноза беше за 2,42-2,46 долара на акция.

Общите приходи са нараснали с 3% до 30 млрд. долара, надхвърляйки очакванията за 29,86 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Печалбата от продължаващи операции е достигнала 6,3 млрд. долара в сравнение с 5 млрд. долара година по-рано. Коригираната печалба на акция е 68 цента на акция, над средната прогноза за 61 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 20.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още