IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремъл: Русия от десетилетия живее добре под санкции

Ако Европа се откаже от руския газ, ще продаваме на други страни, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков

22:39 | 06.04.22 г. 13
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Русия е свикнала на санкции и от десетилетия живее добре под ограничения. Това заяви в интервю за френския телевизионен канал LCI говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от БГНЕС.

По-рано през деня САЩ наложиха поредната серия от санкции против Русия заради войната в Украйна. Белият дом забрани всякакви нови инвестиции в Русия, направени от американски граждани, включително такива, които живеят извън рамките на Щатите.

Освен това Вашингтон санкционира двете дъщери на руския президент Владимир Путин - Катерина Тихоновна и Мария Путина. Сред санкционираните са още жената и дъщерята на руския външен министър Сергей Лавров, бившия президент и премиер на страната Дмитрий Медведев, както и премиерът Михаил Мишустин.

"Вярваме, че много от активите на Путин са скрити сред роднини и затова ги таргетираме", заяви старши представител на администрацията.

Във връзка със санкциите Песков коментира, че Москва е "свикнала".

"Свикнали сме. Що се отнася до газа, ще се опитаме да го изнасяме в други страни. Много хора имат нужда от газ", подчерта прессекретарят на държавния глава.

По-рано през деня в сряда американският държавен глава Джо Байдън коментира, че в Украйна се случват "огромни военни престъпления".

"Чувството за бруталност и безчовечност" е видимо от целия свят, и трябва световната общност да се "събере, за да държи извършителите на тези зверства под отговорност", апелира Байдън.

„Отговорните нации трябва да се съберат, за да държат тези извършители отговорни и заедно с нашите съюзници и партньори ще продължим да увеличаваме икономическите санкции върху Путин и с това да засилим икономическата изолация на Русия“, увери американскит президент.

По думите му санкциите на Запада целят свиване на брутния вътрешен продукт (БВП) на Русия поне двойно за година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Войната в Украйна виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 1
Solar Power
преди 2 години
На крадците на Българската писменост дори им е малко !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Solar Power
преди 2 години
Найс :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още