IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ санкционират и децата на Путин заради инвазията в Украйна

Вашингтон забранява новите инвестиции в Русия, направени от американски граждани

18:40 | 06.04.22 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

САЩ обявиха нови санкции срещу Русия заради инвазията в Украйна, включително такива срещу двете дъщери на руския президент Владимир Путин Катерина и Мария, съобщи CNBC.

Катерина Тихоновна и Мария Путина, които са в 30-те си години, рядко са срещани на публични места и почти никога не са споменавани от баща им.

"Вярваме, че много от активите на Путин са скрити сред роднини и затова ги таргетираме", заяви старши представител на администрацията, цитиран от медията.

Освен тях САЩ ще санкционират още жената и дъщерята на руския външен министър Сергей Лавров, бившия президент и премиер на страната Дмитрий Медведев, както и премиерът Михаил Мишустин.

Белият дом ще забрани всякакви нови инвестиции в Русия, направени от американски граждани, включително такива, които живеят извън рамките на Щатите.

Две от най-големите руски банки - Sberbank и Alfa Bank - също ще попаднат в обхвата на ограниченията, макар и с изключение на покупките на енергоносители. Няколко големи руски държавни предприятия ще бъдат включени в санкциите на САЩ, но повече детайли за тях предстои да бъдат дадени по-късно тази седмица.

Новите санкции са координирани с членовете на Г-7 и с Европейския съюз (ЕС) като част от усилията на западните страни да минимизират възможността Кремъл да заобиколи санкциите.

Във вторник ЕС забрани вноса на руски въглища в отговор на убийствата в Буча, които бяха потвърдени след изтеглянето на руските войски от северното предградие на Киев.

Предвижда се и пълна забрана на трансакциите на четири ключови руски банки, сред които VTB, втората по големина руска банка. ЕС забрани и достъпа до пристанища в съюза на руски плавателни съдове, както и целеви износ за 10 млрд. евро в области, в които Русия е уязвима, например квантови компютри и модерни полупроводници, чувствителни машини и транспортно оборудване.

Междувременно Великобритания също забрани новите инвестиции в Русия и включи още осем руснаци в списъка със санкции, между които Михелсон, Дюков и Кантор, съобщи външното министерство на страната, цитирано от БГНЕС.

Обединеното кралство напълно замразява и активите на Сбербанк и Московската кредитна банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Войната в Украйна виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 2
redcretin
преди 1 година
Хе хе, русо-филистик ясно че е *** дума - най-сетне и тик-вестора са загряли :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 1
redcretin
преди 1 година
Е тук бардака ще е ясен за какво, дори на *** като теб :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 1 година
"САЩ санкционират и децата на Путин заради инвазията в Украйна" . . . Еее..., Путин да почерпи! На Кадафи САЩ не санкционираха, а утрепаха като кучета и дацата и внучетата му, а после и него, а държавата му докараха до състояние на ба рдак, без изобщо да стане ясно заради какво . . . !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
serafima
преди 1 година
САЩ кога ще санкционират сина на Байдън за корупцията в работата му в Украйна? Казват за 5 милиарда долара. Но предстоеше "избирането" на баща му Байдън за президент и потулиха работата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
redcretin
преди 1 година
Сигурен съм , че си скопец :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
Императорът
преди 1 година
Все едно Вовата като спипа чучулото, да очисти не само него, ами и жена му, сестра му (той и без това ги бърка), оцелелият му син (няма да е загуба), внучките му (той не ги познава де), кучето му и най-накрая него. Впрочем тоя сенилния господ го е наказал. Вижте го колко е жaлък - изобщо не знае къде се намира, какви са тия хора и защо му е топло отзад в гащите, а бившият му господар се държи сякаш все още е президент: htt*ps://w*ww.facebook.com/kr.szkwarek/videos/1424181644701585
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още