IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремъл: Русия от десетилетия живее добре под санкции

Ако Европа се откаже от руския газ, ще продаваме на други страни, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков

22:39 | 06.04.22 г. 13
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Русия е свикнала на санкции и от десетилетия живее добре под ограничения. Това заяви в интервю за френския телевизионен канал LCI говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от БГНЕС.

По-рано през деня САЩ наложиха поредната серия от санкции против Русия заради войната в Украйна. Белият дом забрани всякакви нови инвестиции в Русия, направени от американски граждани, включително такива, които живеят извън рамките на Щатите.

Освен това Вашингтон санкционира двете дъщери на руския президент Владимир Путин - Катерина Тихоновна и Мария Путина. Сред санкционираните са още жената и дъщерята на руския външен министър Сергей Лавров, бившия президент и премиер на страната Дмитрий Медведев, както и премиерът Михаил Мишустин.

"Вярваме, че много от активите на Путин са скрити сред роднини и затова ги таргетираме", заяви старши представител на администрацията.

Във връзка със санкциите Песков коментира, че Москва е "свикнала".

"Свикнали сме. Що се отнася до газа, ще се опитаме да го изнасяме в други страни. Много хора имат нужда от газ", подчерта прессекретарят на държавния глава.

По-рано през деня в сряда американският държавен глава Джо Байдън коментира, че в Украйна се случват "огромни военни престъпления".

"Чувството за бруталност и безчовечност" е видимо от целия свят, и трябва световната общност да се "събере, за да държи извършителите на тези зверства под отговорност", апелира Байдън.

„Отговорните нации трябва да се съберат, за да държат тези извършители отговорни и заедно с нашите съюзници и партньори ще продължим да увеличаваме икономическите санкции върху Путин и с това да засилим икономическата изолация на Русия“, увери американскит президент.

По думите му санкциите на Запада целят свиване на брутния вътрешен продукт (БВП) на Русия поне двойно за година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Войната в Украйна виж още

Коментари

12
rate up comment 1 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Maлоyмнико, ето фактите: пPocия на 113то място по продължителност на живота, непосредствено след Бангладеш !!! и Либия и едно място пред С.Корея. Аз лично съм ходил на десетки места в пPocия, не виртуално и съм се нагледал на такава мизерия, наподобаваща Индия! Масовия алкохолизъм и наркоманията никога не са спирали, поколения живеят с и за бутилката. А вица, че където стъпел американец, треване никнело, си го задръж,явно твойто краче никъде не е стъпвало. Навсякъде има растеж на икономиката и значително подобряване на стандарта. Дори Китай започна икономическия си възход точно откакто се разбеа със САЩ за отваряне на пазара. За разлика от пPocия, където има само мизерия и алкохолизъм, които се опитват да изнасят и навън. От панелката не се виждат тия работи, дребни застраховкопродавачо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 0 rate down comment 2
Императорът
преди 2 години
Малoyмнико, ти явно не знаеш, че хората имат Интернет. Всеки може да провери колко е нараснала продължителността на живота при управлението на Путин, да се разходи виртуално из десетки руски населени места, да провери заплати и пенсии в Русия и да ги съизмери с цените на храни, горива и т.н., да види цените на имуществото и на каквото иска. Масовият алкохолизъм и наркоманство бяха по времето на пияницaта елцин, когато САЩ бяха "приятели" на Русия. Затова продължителността на живота се срина... където е стъпил американски крак, трева не никне, ама за разлика от нас, руснаците се осъзнаха навреме !!! И ще ти кажа, че жизненият стандарт на руснаците е два пъти по-висок от нашия !!! Както казах, всеки който иска може да потърси информация, да попрочете и да разбере това за половин час максимум.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 1
data
преди 2 години
Днес малко се отрича, че СПИН е и руска болест. Повече от 340 000 руснаци са умрели от СПИН, две трети от тях през последното десетилетие. Само през 2018 г., последната година, за която са налични точни данни, СПИН отне живота на 37 000 души в цяла Русия, като процентът на новите инфекции нараства с между 10 и 15 процента годишно, твърди Световната здравна организация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 0
evlogi
преди 2 години
Ти пък, той още с първият счупи тъ.помера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 1
evlogi
преди 2 години
Не изпадай в подробности Бойчо.Ти успя в три реда да напишеш няколко колосални тъ.потии, пък представям си в подробностите ако задълбаеш,кво чудо ще е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 1
Oбичам България
преди 2 години
Здравей, *** долно, честит първи ден във форума (регистриран точно днес). Пожелавам ти коментарите, които ти спускат да пишеш да не са толкова нелепи като като на останалите продажници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 5
Boycho
преди 2 години
Браво ... Почти 2 изречения ... Почти смислени ... Сам ли ги измисли или някой ти помагаше ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 1
redcretin
преди 2 години
Иронията е, че ако Рашастан беше в ЕС, щеше да измести БГ от последното място :) Те това ви го причиниха Урсула и Паси, както и безопасност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 1
evlogi
преди 2 години
Песков не лъже, просто смесва понятията.Като говори за Русия, всъщност има предвид себе си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 2 години
"Живее добре...." - ето това е вица на деня! :)))) Мизерни заплати и пенсии на ниво под Албания, 1/3 oт населението е на външни клoзети, продължителност на живота на мъжете като в Африка, изтърбушена или липсваща инфраструктура извън няколко големи града, масов алкохолизъм, 1во място в света по наркомани на хероин, африканска корупция, липса на всякаква свобода, феодализъм и тн. Супер живеят! Хахаааа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още