fallback

Русия се закани с производство на по-мощни оръжия

Германия обеща още оръжия и боеприпаси за Украйна, каза посланикът на страната в Германия

09:43 | 11.12.22 г. 31
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Русия увеличава производството на най-мощните оръжия, включително на тези, базирани на нови принципи, за да противодейства на страните от западния блок, които подкрепят "нацисткия режим в Киев". Това написа заместник-председателят на руския Съвет по сигурност и бивш премиер Дмитрий Медведев в своя канал в Telegram, цитиран от БГНЕС.

„Нашият враг се е окопал... в Европа, Северна Америка, Япония, Австралия, Нова Зеландия и редица други места, където дадоха рамо на съвременните нацисти. Следователно, ние увеличаваме производството на най-мощните оръжия, включително тези, базирани на нови принципи“, каза Медведев.

Този коментар бе направен след изявлението на секретаря на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов, който в събота заяви, че "врагът" на Украйна се намира на територията от анексираните републики Донбас до Владивосток.

В неделя стана ясно още, че Украйна ще приеме още доставки на оръжия от Германия, пише Bloomberg.

"В директни разговори ни бяха обещани повече оръжия и боеприпаси", каза украинският посланик Алексий Макеев в Берлин в интервю за германското издание Welt am Sonntag.

Украйна иска от Германия системи за противовъздушна отбрана, боеприпаси, зенитни танкове и др. Продължават и преговорите за доставка на танкове тип Marder и Leopard.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:46 | 11.12.22 г.
fallback
Още от Войната в Украйна виж още