IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йената поевтиня до ново 34-годишно дъно спрямо долара

В четвъртък японската валута стигна цена от 155,74 за долар

14:23 | 25.04.24 г. 2


Йената продължи да губи стойност, след като в сряда за първи път от повече от три десетилетия отслабна до 155,51 за долар, увеличавайки вероятността от интервенция преди решението на Японската централна банка за политиката в петък.

В четвъртък йената поевтиня до 155,74 за долар, което е ново 34-годишно дъно спрямо долара. Прогнозите са, че в петък Японската централна банка ще запази непроменена лихвената си политика.

В Азия доходността по държавните ценни книжа не отчете значителни изменения, след като през предходната сесия се повиши. При корпоративните новини акциите на южнокорейската SK Hynix поевтиняха дори след като търсенето на изкуствен интелект стимулира производителя на чипове да регистрира най-бързия си темп на нарастване на приходите поне от 2010 г. насам.

Златото поевтиня за четвърти пореден ден преди публикуването на данните за инфлацията в САЩ, които ще оформят очакванията за паричната политика на САЩ и траекторията на долара.

Още новини от Bloomberg Terminal може да гледате във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 25.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 1
Tikva007
преди 1 седмица
Опа, местните плоскоглави наблюдатели, внимавайте! Става дума за японската йена - валутата на третата икономика в света, а не за руската рубла, чийто курс към долара ви докарва добавена ереккция. Да не ги объркате и да ударите един радостен казачок. Не за друго, ама за беля, точно йената пълзи към прогнозите на БайПън за курса на рублата, които направи през март 2022, докато въвеждаше *ядрените санкции*. От тях ли, от друго ли, ама и еврото се спихна като сцепен плонндерр.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
weyif64039
преди 1 седмица
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още