IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

eBay с 36% ръст в печалбата си за тримесечието, занижава прогнозите си

За тримесечието до 31 декември миналата година печалбата на компанията е възлязла на 279.2 млн. долара, или 20 цента на акция

09:34 | 19.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
eBay с 36% ръст в печалбата си за тримесечието, занижава прогнозите си
Интернет аукционерът eBay Inc. отчете ръст от 36% в печалбата си за изминалото четвърто тримесечие, което бе над средните очаквания на анализаторите, но прогнозира, че продажбите и печалбaтa му за настоящата година ще отбележат моментно понижение.

За тримесечието до 31 декември миналата година печалбата на компанията е възлязла на 279.2 млн. долара, или 20 цента на акция, спрямо реализираната за същото тримесечие на предходната година печалба в размер на 205.4 млн. долара, или 15 цента на акция.

Без да се отчитат еднократните разходи, печалбата на акция е възлязла на 24 цента на акция на фона на средните очаквания на анализаторите за печалба от 21 цента на акция.

Продажбите на компанията през тримесечието са се повишили с 42% до 1.33 млрд. долара от 935.8 млн. долара през четвъртото тримесечие на 2004 година.

Средните очаквания на анализаторите бяха за продажби за четвъртото тримесечие в размер на 1.3 млрд. долара.

За настоящото тримесечие обаче от компанията прогнозират печалба на акция от 22 или 23 цента, което е под средните очаквания на анализаторите за печалба от 24 цента.

Под прогнозите на анализаторите са и очакванията на компанията за продажби за тримесечието между 1.37 и 1.38 млрд. долара на фона на предвижданите от анализаторите продажби от 1.4 млрд. долара.

След негативната прогноза акциите на компанията, които се понижиха с 1.14% по време на редовната борсова сесия, загубиха нови 1.1 долара, или 2.5% на извънборсовия пазар до ниво от 43.31 долара за брой.

От ръководството на компанията определиха резултата за четвъртото тримесечие като добър, за което са спомогнали ръстът на бизнеса в Германия, както и на онлайн системата за разплащане Paypal.

Приходите на Paypal се преминали границата от 1 млрд. долара за пръв път през изминалата година.

Анализаторите обаче са притеснени от забавянето на темпа на растеж на брутната стойност на продажбите на компанията. През четвъртото тримесечие ръстът им възлиза на 22%, или най-нисък от пет тримесечия.

Това бе поредната негативна новина от страна на интернет компания, след лошите данни, изнесени от Yahoo предходния ден и довели до спад в акциите на компанията вчера от близо 11%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още