IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившият шеф на AIG Грийнбърг плати $15 млн. заради обвиненията в измама

SEC разследваше евентуалното участие на Грийнбърг в “многобройни нередни счетоводни транзакции"

11:55 | 07.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бившият шеф на AIG Грийнбърг плати $15 млн. заради обвиненията в измама

Бившият шеф на AIG Морис Грийнбърг е постигнал споразумение да плати 15 млн. долара за уреждане на воденото от щатската Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) разследване за ролята му в счетоводна измама в компанията от 2000 до 2005 г., съобщи Financial Times.

SEC разследваше евентуалното участие на Грийнбърг в “многобройни нередни счетоводни транзакции”, които изкуствено са повишили финансовите резултати на AIG. Според комисията в тях се включват фалшиви транзакции към презастрахователната компания General Re, използването на офшорна компания за прикриване на загубите в звеното за автомобилни застраховки и др.

AIG освободи Грийнбърг от длъжността му през 2005 г. по време на разследването на транзакциите. По-късно компанията изплати 1,6 млрд. долара, за да уреди делото, заведено от SEC и главния прокурор на Ню Йорк.

Обвинението на SEC за ролята на Грийнбърг в схемата е доста неясно, като в него се казва само, че като ръководител на AIG той е знаел за транзакциите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още