Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Страховете от търговска война пренасочват капитали от Азия към Латинска Америка

Сривът на пазарите през март изпрати цените на акциите в Южна Америка на толкова ниски нива, че да не могат да бъдат игнорирани от инвеститорите

Страховете от търговска война пренасочват капитали от Азия към Латинска Америка

Снимка: Alejandro Cegarra/Bloomberg

Поне що се отнася до напрежението между САЩ и Китай, загубите на Азия се превръщат в печалби за Латинска Америка, пише Bloomberg в свой анализ.

Влошаващите се връзки между двете най-големи икономики в света насочват капитали от Азия към държави като Бразилия и Мексико, където сривът на пазарите през март изпрати цените на акциите на толкова ниски нива, че да не могат да бъдат игнорирани от инвеститорите.

Сега обаче инвеститорите плащат най-много от три години да притежават акции от Латинска Америка, а не азиатски книжа. Повечето от по-добрите прогнози за печалби на нововъзникващите пазари са за компании от Латинска Америка и потоците от борсово търгувани фондове се движат в същата посока.

Още по темата

Промяната показва как азиатските активи стават все по-уязвими на антагонизма между Вашингтон и Пекин, особено в навечерието на изборите в САЩ. Междувременно Латинска Америка получава тласък от възстановяването на цените на акциите и усилията да продължи икономическата активност въпреки разпространението на Covid-19.

От 30 април водач на възстановяването на референтния индекс на MSCI Emerging Markets е Латинска Америка. Възвръщаемостта от региона бие тази от Азия с 4:1.

Съотношението между цена и очаквани печалби на латиноамериканските акции спрямо развиващите се страни в Азия пада до шестгодишно дъно след разпродажбите през март. До края на май обаче същото съотношение скача до най-високо ниво от февруари 2017 г.

Очакванията за печалбите се увеличават най-бързо в Латинска Америка, като побеждават както Европа, Близкия изток и Африка, така и Азия. Устойчивостта в латиноамериканските валути помага да се подкрепи този растеж.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Анализи
Канцлерите на Владимир Путин