IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ е продало 17 апартамента в Санта Марина през септември

Приходите от продажби на дружеството през третото тримесечие намаляват с 38% на годишна база, но нетната печалба се увеличава 2,5 пъти

13:13 | 22.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ е продало 17 апартамента в Санта Марина през септември

Приходите от продажби на ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ през третото тримесечие на 2010 намаляват с 38% на годишна база до 6,9 млн. лв., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Нетната печалба на АДСИЦ-а за тримесечието обаче се увеличава 2,5 пъти на годишна база до 164 хил. лв.

През третото тримесечие на 2010 компанията е сключила договори за продажба на 71 апартамента в комплекса Санта Марина, Созопол на обща стойност 15,8 млн. лв. с ДДС, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството. През юли и август бяха продадени 54 апартамента, а през септември още 17.

Средната продажна цена на кв.м. е 2 760 лв. с ДДС – ръст от 0,5% на тримесечна и 1,7% на годишна база. През отчетния период е извършена и продажба на право на строеж на една вила.

Приходите от продажба на апартаменти в комплекса Санта Марина, постъпили през тримесечието, са в размер на 5,7 млн. без ДДС.

В комплекса Св. Иван Рилски в Банско са били сключени договори за продажба на 3 апартамента на обща стойност 278 хил. лв. с ДДС, при средна цена от 1 335 лв. на кв. м.

През първите девет месеца на 2010 приходите от продажби на ФеърПлей Пропъртиc се понижават с 13% на годишна база до 19,8 млн. лв., а печалбата спада над 5 пъти до 291 хил. лв.

84% от приходите се формират от приключване на договори за продажбата на 90 апартамента в комплексите Санта Марина и Св. Иван Рилски, 8% - от наем и експлоатация на инвестиционни имоти, а други 6% - от продажбата на право на строеж в комплекс Санта Марина и в Паничище.

За деветмесечието фондът е регистрирал 6% ръст на годишна база в сключените договори за продажба на апартаменти в най-мащабния си проект – ваканционно селище Санта Марина, Созопол, се казва в доклада за дейността му.

Акциите на ФеърПлей Пропъртиc приключиха вчерашната търговия на БФБ на ниво от 0,32 лв. за брой, което представлява понижение от 36% от началото на годината и спад от 40% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 17,6 млн. лв.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още