IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФНИ България АДСИЦ вече е отдало 95% от Камбаните Бизнес Център

Към края на юни отдадените офис площи в сградата бяха 65%, а в края на август достигнаха 80%

12:42 | 21.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
ФНИ България АДСИЦ вече е отдало 95% от Камбаните Бизнес Център

Фонд за недвижими имоти (ФНИ) България АДСИЦ е отдало още 2 201 кв.м офис площи в Камбаните Бизнес Център, се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

С новоотдадените площи запълняемостта на сградата се увеличава до над 95%, като основен наемател е Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Център, се казва в уведомлението.

Камбаните Бизнес Център представлява офис сграда с РЗП от 16 335 кв.м и открит паркинг с общо около 240 места. Сградата се намира на Околовръстния път на София срещу Бизнес Парк София. 

В края на август компанията обяви, че е отдала нови 2 302 кв.м офис площи в Камбаните Бизнес Център, с което отдадените площи достигнаха около 80%.

Към края на юни отдадените под наем площи в сградата бяха в размер на 65%, обяви дружеството в междинния си доклад за второто тримесечие на 2010.

През тримесечието са били извършени и няколко подобрения по имота. Изградено е било ново ел. захранване от подстанция Камбаните, с което захранването с електричество на сградата става по две независими трасета.

Също през второто тримесечие е пуснат в експлоатация вторият подход към сградата откъм южната страна, което осигурява директен достъп откъм бул. Александър Малинов от Младост ІV.

Основните активи на АДСИЦ-а, освен Камбаните Бизнес Център, са 30 хил. дка земеделска земя, имотите на Мосю Бриколаж в София (Цариградско шосе) и Варна, парцели в местността Камбаните в София и други.

През първото полугодие на 2010 ФНИ България отчете 1,16 млн. лв. печалба спрямо загуба от 1,46 млн. лв. за същия период на миналата година, а приходите се увеличиха с 306 хил. лв. на годишна база до 3,87 млн. лв.

Последната сделка с акциите на ФНИ България на БФБ е от 17 септември на цена 0,34 лв. за брой, което представлява понижение от 7,3% от началото на годината и спад от 25% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 20,7 млн. лв.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още