Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

20 млн. лева ще струва подмяната на 100 училищни автобуса

Болницата в Ямбол ще бъде довършена с 27 млн. лв. от бюджета

20 млн. лева ще струва подмяната на 100 училищни автобуса

Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Правителството одобри отпускането на средства за сградата на новата болница в Ямбол и за нови училищни автобуси, предаде БТА.

В началото на заседанието на кабинета премиерът Бойко Борисов информира, че се предлага с промени в правителствено постановление да бъдат одобрени промени по бюджета на Министерството на здравеопазването за тази година във връзка с увеличаването на капитала на търговското дружество и проект на решение за даване на съгласие за парична вноска в капитала на многопрофилната болница за активно лечение "Св. Панталеймон" АД. 

Още по темата

„Надявам се да подкрепите това решение, защото сега болницата в Ямбол е на практика в едни павилиони“, обърна се към министрите премиерът. „Седемнадесет павилиона, пази Боже да си болен там“, допълни Борисов. Той изтъкна, че 40 години са минали от първата копка на обекта, и посочи, че сега "параметрите на държавата са по-добри" и тя може да си позволи тези разходи. Премиерът изрази надежда в рамките на година да бъдат приключени дейностите по болницата.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев информира, че с проекта на решение се предлага да бъде дадено съгласие за увеличение на капитала на болницата в Ямбол за периода 2019-2021 г. с парични вноски в размер до 27 млн. лева. Увеличението на капитала ще стане чрез издаване на нови акции след извършване на парични вноски, съответно - за тази година вноската ще е 8,1 млн. лева, през 2020 г. - 13,5 млн. лева, 2021 г. - 5,4 млн. лева.

Премиерът поиска подкрепа от кабинета и за проекта на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за тази година. Става дума за 20 млн. лева за училищни автобуси, уточни Борисов и посочи, че е необходимо всички стари превозни средства, които могат да създадат риск за децата, да бъдат подменени.

Министърът на образованието Красимир Вълчев съобщи, че с предоставените средства ще бъдат подменени над 100 училищни автобуса.

От МС припомниха, че през периода 2005-2008 г. бяха закупени 860 училищни автобуса, които вече са отпаднали или предстои скоро да отпаднат от транспортните схеми за превоз на ученици.
 

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
das
преди 1 месец
Кво праи туй?
По 200к лв. на автобус, нъл тъй?

Още от Бюджет и финанси
277 млн. лв. са предвидени за увеличаване на пенсиите от 1 юли