Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

BNP Paribas преструктурира дружеството си за кредитиране в България

БНБ разреши дейността на "БНП Париба Пърсънъл Файненс" да бъде поета от клон на BNP Paribas Personal Finance

BNP Paribas преструктурира дружеството си за кредитиране в България

Снимка: Архив Ройтерс

Управителният съвет на централната банка се съгласи "БНП Париба Пърсънъл Файненс" ЕАД да прекрати своята дейност като платежна институция от 1 февруари 2018 г., като издаденият ѝ лиценз се обезсилва, съобщи  пресцентърът на БНБ.

Още по темата

Централните банкери са получили уведомление от Европейската централна банка (ЕЦБ), че от 1 февруари 2018 г. кредитната институция BNP Paribas Personal Finance S.A, Франция ще започне да осъществява дейността си в България чрез клон.

Клонът на кредитната институция BNP Paribas Personal Finance S.A., Франция ще бъде правоприемник на всички права и задължения на прекратената платежна институция "БНП Париба Пърсънъл Файненс" ЕАД.

Той ще поеме досегашната дейност на "БНП Париба Пърсънъл Файненс" ЕАД по потребителско кредитиране и предоставяне на платежни услуги, като може да извършва и други дейности като кредитна институция.

На този етап промяната е основно юридическа и не предвижда никакви изменения в процедурите и условията на услугите, които предоставяме на нашите клиенти, поясняват от френската банка на своя сайт.

Компанията предприема тази стъпка с цел осигуряване в бъдеще на по-големи възможности за развитие на бизнеса си в страната като една от целите е да предостави повече и по-атрактивни услуги на своите клиенти в България.

 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Дом на кредит или какво трябва да знаем преди да вземем жилищен заем?