IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Касови бележки за половин милиард лева вече участват в лотарията на НАП и МФ

В играта на данъчните са регистрирани общо 33 млн. фискални бона

13:33 | 04.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Касови бележки за половин милиард лева вече участват в лотарията на НАП и МФ

Фискални бонове за половин милиард лева вече участват в лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите (НАП) и Министерството на финансите (МФ), съобщават от агенцията

Общо в играта на данъчните са регистрирани 33 млн. касови бележки. До момента са спечелени 29 смарт телефона и 7 телевизора. Голямата награда - чисто нов лек автомобил, ще бъде връчена в края на 2016 г.

С напредването на времето интересът към лотарията расте, констатират от НАП. Седмично се регистрират по над 1,2 млн. касови бележки, а в месечните игри участват по близо 5 млн. Според статистиката 40% от участниците в лотарията са на възраст между 25 и 34 г.

В Разград има най-много регистрирани касови бележки средно на човек – 267, показват данните на НАП. На следващо място са Шумен и Видин с по 260 и Русе с 257 фискални бона средно на потребител. До момента най-високата регистрирана сума в лотарията е 10 хил. лв., а най-ниската 3 стотинки, сочи статистиката на играта.

В лотарията може да участва всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16 ноември 2015 г. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Имената на победителите също се намират на сайта на лотарията.

От НАП напомнят, че е важно хората да пазят касовите си бележки или техни сканирани или фотокопия до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат проверени, поясняват от НАП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още