Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Над 43 млн. са изплатени на микро- и малки фирми, пострадали от коронакризата

Одобрени за финансиране по процедурата са 7388 броя проектни предложения, по които стойността на предоставената безвъзмездна помощ е за 61,671 млн. лв.

Над 43 млн. са изплатени на микро- и малки фирми, пострадали от коронакризата

Снимка: Getty

Общо изплатените до момента безвъзмездни средства към българските фирми по Процедура „Подкрепа на микро- и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ са в размер на 43,580 млн. лв., съобщиха от Министерство на икономиката.

Към днешна дата одобрени за финансиране по процедурата са 7388 броя проектни предложения, по които стойността на предоставената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 61,671 млн. лв. 

Още по темата

Увеличеният състав на оценителната комисия ще позволи от следващата седмица да се създават и оценяват по четири оценителни сесии на седмица. 

От ведомството припомнят още, че Управляващият орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 подписа през тази седмица и нови 875 броя административни договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с одобрените за финансиране кандидати от седма оценителна сесия. Приключена е и оценката по осма оценителна сесия. Към момента е стартирала оценката на 14 хил. проектни предложения.

Общо подадени проектни предложения по процедурата на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“  са 27 623 броя.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Паричното предлагане в България расте с близо 11% през декември