Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Подготовката на преброяването през 2021 г. започва с 1,3 млн. лв. от бюджета

Със средствата ще бъде изградена информационна система

Подготовката на преброяването през 2021 г. започва с 1,3 млн. лв. от бюджета

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 1,3 млн. лв. по бюджета на Националния статистически институт (НСИ) за 2019 г. за подготовка на преброяването на населението и жилищния фонд в България през 2021 г.

Със средствата ще бъде изградена информационна система „Преброяване 2021“, ще бъдат разработени програма, методология и инструментариум за провеждане на преброяването и извадковите изследвания, преброителни и анкетни карти, информира пресцентърът на Министерския съвет. 

Още по темата

Това е най-мащабното статистическо изследване и се провежда на всеки десет години. То предоставя данни за броя и структурата на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност, професия и други демографски, социално-икономически и етнокултурни признаци.

Преброяването ще осигури информация за броя и основните характеристики на сградния и жилищния фонд в страната, както и за жилищните условия на населението.

Припомняме, че се очаква преброяването да струва общо около 38 млн. лв. и да се проведе от 22 януари до 15 февруари 2021 г.
 

По статията работи: автор Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Паричното предлагане расте с 11,1% на годишна база през април