Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Правителството ще си купува нов самолет за 55 млн. лева

За въздухоплавателното средство за Авиоотряд 28 ще бъде построен специален хангар, гласува Министерският съвет

Правителството ще си купува нов самолет за 55 млн. лева

Снимка: Facebook

До 55 млн. лева ще струва на бюджета покупката на нов самолет за изпълнение на полети със специално предназначение на Авиоотряд 28 и изграждане на хангар за съхранение и техническо обслужване. Това гласува на последното си заседание за тази година правителството, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Правителството одобри доклада на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и проекта на договор като основа за водене на преговори за доставката.

Investor.bg припомня, че имаше няколко инцидента с правителствения "Фалкон", затова  правителството реши да възложи на генералния директор на "Авиоотряд 28", който стопанисва самолетите за полети на управляващите, да проведе преговори за сключване на договор за доставка на нов самолет за изпълнение на полети със специално предназначение.

В началото на декември "Фалкон"-ът с премиера Бойко Борисов на борда беше приземен ръчно на писта на Летище София. Причината беше, че навигационната система е отказала напълно при опит самолетът да се приземи.

Ръководителят на Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков каза тогава, че ще апелира за закупуване на нов самолет и определи ситуацията, която се създала, като "високорискова". По думите му тя е била овладяна благодарение на високия професионализъм на пилотите. Самата машина е на 19 години.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Димитър Радев: Банковият сектор ще e опора в периода на възстановяване и растеж