IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдиците на КТБ публикуваха списък на лицата с цесии и прихващания

Документът е предоставен на Фонда за гарантиране на влоговете в банките

17:40 | 06.01.16 г. 11
Автор - снимка
Създател
Синдиците на КТБ публикуваха списък на лицата с цесии и прихващания

Синдиците на обявената в несъстоятелност „Корпоративна търговска банка” АД (КТБ) са предоставили на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) списък на физическите и юридическите лица, които са съобщили за прехвърляне на вземането си или са направили волеизявление за прихващане след поставянето на банката под специален надзор. Това се съобщава на сайта на ФГВБ. 

Списъкът с описани на 32 страници операции е публикуван тук.

Няколко цесии за над 128 млн. лева е извършила Българската телекомуникационна компания (БТК), показват данните относно юридическите лица, извършили прехвърляния на вземания след поставянето на КТБ под особен надзор (20 юни 2014 г.). С тази сума компанията е едно от юридическите лица с най-големи суми, с които е направена цесия.

Първа инвестиционна банка (ПИБ) пък е извършила няколко прехвърляния на вземания на обща стойност от малко над 102 млн. лева, е видно още от публикувания списък.

Цесии за 42 млн. евро са записани и срещу името на компанията на собственика на КТБ Цветан Василев  - "Бромак".

Е.Миролио ЕАД има три цесии за 32 млн. евро.

В списъка с юридическите лица личат още държавните Български енергиен холдинг (БЕХ) с две цесии за 21 млн. лева и 4,2 млн. евро и "Булгаргаз" с цесия за 12,3 млн. лева. 

Две прихващания на обща стойност от 21,5 млн. лева пък е извършило друго държавно енергийно предприятие - ТЕЦ Марица Изток 2.

Опит да възстанови средствата си в банката чрез прихващане е направил и Холдинг БДЖ. След като банката е поставена под особен надзор, от дружеството са извършили две прихващания - за 660 хил. евро и за 2,6 млн. лева.

Сред физическите лица правят впечатление имената на бизнесмена Александър Сталийски с две цесии за над 23 млн. лв., продуцента Виолета Сечкова с две цесии за 11,5 млн. лв., съпругата и дъщерята на бившия премиер Иван Костов – с две цесии общо за 260 хил. лв., бившия финансов министър Милен Велчев с две цесии за 24 725 евро и 36 351 лева.

В списъка са още бившият здравен министър Божидар Финков с три цесии за 426 хил. лв., бизнесменът Дилян Дорон с цесия за 298 хил. лв., синият политик Евгений Бакърджиев с две цесии за 40 000 лв. и 125 300 евро, продуцентът Евтим Милошев с цесия за 630 526 лв.

Бизнесменът Едоардо Миролио е записан с три цесии за общо 15,9 млн. лв.

Финансистът Стоян Александров е включен в списъка с две цесии за 260 000 евро и 700 000 лв. Издателят Петьо Блъсков е записан с прихващане за 500 882 долара.

Министърът на културата Вежди Рашидов има две цесии - за 661 123 лв. и за 950 хил. евро.

Списъкът е изготвен в съответствие със Закона за кредитните институции (ЗКИ), според който в 6-месечен срок от вписване в Търговския регистър на решението по Закона за банковата несъстоятелност синдикът на банка в производство по несъстоятелност оповестява лицата, съобщили за прехвърляне на вземането си или за прихващане.

В съобщението се уточнява, че документът е предоставен на Фонда в посочения от закона срок. 

От 4 декември 2014 г. до 5 януари 2016  г. 110 595 вложители в КТБ са се разпоредили с гарантираните си влогове в размер на над 3,666 млрд. лв., информира още Фондът.

Припомняме, че синдиците на КТБ са вече трима. Това стана, след като Управителният съвет на ФГВБ освободи Росен Ангелчев по негова молба и от 13 ноември назначи Ангел Донов и Кристи Маринова, които да работят съвместно с Лазар Илиев.

Тримата синдици отчетоха в края на миналата година, че за периода 21-23 декември са събрали 6,7 млн. лв. след предприети от тях правни действия по осребряване на вземанията на банката преди празниците.
 

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 14 rate down comment 1
pepince
преди 8 години
Абеее, къде са списъците с големите кредити отпуснати от К.Т.Б. , дайте да видим, не ги крийте!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 3
barbaron
преди 8 години
Моля да ме извините за невежеството ми и ми обясните какво става с цесиите и прихващанията - съответното лице получава ли нещо и от кого?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 5
Атанасио
преди 8 години
Казването на истината е вид помощ с цел покаяние и може би трябва да се почне от - ''В 1975 г. Общото събрание на ООН гласува резолюция 3379, която осъжда ционизма като форма на расизъм и расова дискриминация.'' - https://bg.wikipedia.org/wiki/ЦионизъмЦионизма се крие повече зад САЩ - неолиберализъм във банкерството и т.н. дерегулации на финансовият капитализъм казано общо и съм обяснил - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1552051295073099
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 4
Атанасио
преди 8 години
Хаджун Джанк - професор в Кеймбридж е автор на книгата "23 неща, които не се казват за капитализма" - http://bnr.bg/horizont/post/100641931/23-neshta-koito-ne-se-kazvat-za-kapitalizmaОще - http://iztok-zapad.eu/books/book/1645И аз за това говоря ,че дерегулациите на финансовият капитализъм е престъпление и друг професор от САЩ го обяснява добре как Бернарке и Грийнспан като шефове на ФЕД са отказали да контролират и спрат измамата - https://***.youtube.com/watch?v=-FRvpsBL6Vs&feature=youtu.beзатова ''шефа на БНБ Иван Искров препоръча на посланик Джон Байърли да гледа филма Inside job.'' - https://bivol.bg/gnili-yabulki-bis.htmlХубава статия за Вътрешна афера http://e-vestnik.bg/20501/hishtnicheska-natsiya/ - ''Чарлз Фъргюсън е удостоен с Оскар за документалния си филм Вътрешна афера (2011)........Има много доказателства, че през последните трийсет години финансовият сектор в Щатите се е превърнал в мошеническа индустрия......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 4
Атанасио
преди 8 години
''...шефа на БНБ Иван Искров препоръча на посланик Джон Байърли да гледа филма Inside job.'' - https://bivol.bg/gnili-yabulki-bis.htmlМен много не ме интересуват детайлите и съм събрал фактите - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685 ''Най-интересната част са тези 88 кредита за 3,5 млрд. лв., които си мислят, че сега ще ги купят на безценица, защото одиторите услужливо са ги оценили на 200 млн. лева. При тях е използван моделът на special purposе vehicles, компании със специално предназначение'' - http://***.clubz.bg/10278-emil_hyrsev_dyrjavata_gubi_10_mlrd_lv_ot_zatvarqneto_na_ktbЕкс депутата доц. Минчо Христов го каза ,че Иван Искров като депутат е предложил да се махне наказ.отговорност на необезпечени кредити тоест ако имаше такъв закон нямаше да има казуса КТБ и въобще банковата система става стабилна - http://tv7.bg/Акцент/Искров-предложи-да-няма-наказателна-отговорност-за-необезпечени-кредити_l.33_i.10192631_b.10178805.html#.VXQ8JkaQO1k
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 5
Иван Митев
преди 8 години
Правя това, което е в моите възможности, а то е да публикувам резултати от изследване.Представената истина трудно се приема, тъй като и най-добрите икономисти са под влияние на 300 години световна държавна грешка и възприемат наличната парична система за вечна даденост.Например за Вас, какви доводи Ви трябват за да се уверите, че е необходимо и възможно сегашната парична система да се подобри, което ще създаде условия на желано устойчиво обществено стопанско развитие?За да не се налага да правите изследване моето е публикувано, и всеки желаеш може да го провери и ако намери грешки да ги разобличи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 24 rate down comment 0
крас
преди 8 години
Абе Наде,Какви са тези 6,7 мил. лв на фона на държавногарантирания заем с който във ФГВБ бяха приведени 3,6 милрд. лв.Какви са ги свършили синдиците които няколко месеца преди изтеклата година работеха с разходи по големи от събираемостта!ЗАЩО НЕ ВИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ СЕ ПРОДАДОХА ЗАПОРИРАНИ ИМОТИ КОИТО БЯХА ЧАСТ ОТ ОБЕЗЦЕНЕНИТЕ АКТИВИ НА КТБ?ДЪРЖАВАТА НИКОГА НЯМА ДА СИ ВЪРНЕ ПАРИТЕ БЕ НАДЕ!"Бизнесмена" Пеевски пръхнал се от ЦАРСКОТО НДСВ се превърна в собственик на ключови активи на банкатаДругия царски приятел Спас Русев чрез фиктивен фалит и с любезното съдействие на братя Велчеви придоби търг ЗАПОРИРАНИТЕ акции на Виваком!АБЕ ИМА ЛИ ДЪРЖАВА ИЛИ НЯМА?!ПРЕВЪРНАХТЕ НИ В ТРИ СИНДЖИРА РОБИ С ТЕЗИ ФИНАНСОВИ ИЗМАМИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 8
Иван Митев
преди 8 години
Регресивното влияние на сгрешената парична система е водещо за злината. Другото са съпътстващи последици при условия на тази държавна грешка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
aldy
преди 8 години
Като се сетя, че екшъна започна с трепане на прас, та всичко останало, протекло на посредствено водевилно ниво, малко трудно ми дава връзката "прас" - "парична система".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 11
Иван Митев
преди 8 години
Въпреки огромни вреди, все още обществеността не е осъзнала, че водещият причинител за лошотията при "К Т Б" АД е сгрешена парична система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още