IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Танева: Финансирането за сектор „Тютюн“ ще бъде осигурено и догодина

Агроминистърът чака предложения от бранша как тази подкрепа да бъде разпределена

14:33 | 17.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Финансирането за сектор „Тютюн“ ще бъде осигурено и през следващата година. Това обяви министърът  на земеделието и храните Десислава Танева при откриването на 35-ия конгрес на Европейската организация УНИТАБ, който се провежда в град София. 

Танева допълни, че предстои да се обсъдят получените от бранша предложения как тази подкрепа да бъде разпределена по възможно най-справедлив начин, информира пресцентърът на агроминистерството.

„У нас сектор „Тютюн“ може да почерпи от опита на другите европейски страни по отношение на организираността, сдружението и отстояването на своите интереси“, посочи министър Танева.

По думите й за България отрасълът е изключително важен и в същото време много чувствителен по отношение на различните етапи на развитие на обществените отношения, през които преминава в последните 25 г.

Пред журналисти тя съобщи, че от  днес започва приемът на  заявления от земеделски производители за получаване на отстъпка от акциза на горива, ползвани за земеделски нужди. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още