IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алфредо Атанасоф: Насърчаваме туристическия обмен между България и Аржентина

Има повече от 30 междуправителствени договори и спогодби, подписани между двете страни, посочи посланикът на латиноамериканската страна

21:12 | 22.02.22 г.
Алфредо Атанасоф: Насърчаваме туристическия обмен между България и Аржентина

Аржентина има голям туристически поток и е първата туристическа дестинация в латиноамериканския регион с почти 7,4 милиона пристигащи туристи от времето, преди Covid-19, коментира Атанасоф.

„Насърчаваме туристическия обмен между България и Аржентина, защото в Аржентина има голяма българска диаспора. Така между двете страни съществуват връзки много отпреди тези 90 години дипломатически отношения“, подчерта той.
Посланикът съобщи, че с виртуален форум на 27 януари е направена презентация на туристическите възможности на Аржентина. Той е организиран съвместно с Българската търговско-промишлена палата, Министерството на туризма на Аржентина и български и аржентински туристически агенции.

Той потвърди, че двустранното сътрудничество между двете страни е изключително добро, има подписани повече от 30 междуправителствени договори и спогодби – в културата, спорта, икономиката.

Посланикът съобщи, че над 50% от консервираното филе мерлуза в България идва от Аржентина, близо 70% от белените фъстъци, почти 40% от машините за директна сеитба. В обратната посока от нашата страна към Аржентина потеглят 14% от машините за хранително-вкусовата промишленост. България е значителен износител за Аржентина на консервирани череши. „Ракетите против градушка на 100% в Аржентина идват от България“, заяви посланикът. 

С какво се занимават наследниците на българите от няколко миграционни вълни към Аржентина? Живи ли са традициите на българите в латиноамериканската страна?

Гледайте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „В развитие” вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още