IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският строителен сектор продължи възхода си

Общата продукция в сектора се е увеличила с 5,3% на годишна база в периода септември-октомври

18:03 | 13.12.13 г.
Британският строителен сектор продължи възхода си

Силен отскок спрямо 2011 и 2012 г. отчете строителният сектор в Обединеното кралство. Секторът се възкреси основно заради подема в жилищния пазар, инфраструктурата и цялостното повишаване на доверието на бизнеса, пише WBP Online.

В периода септември-октомври дейността в сектора се е разширила с 2,2 на сто, стимулирана от ръста на новите работни места. Разглеждана на годишна база, общата продукция на сектора се е увеличила с 5,3 на сто, покачват данните на британската статистическа служба (ONS).

Силният отскок в жилищния пазар на Острова е стимулиран от щедрите схеми за подпомагане, реализирани от правителството. Програмите допринесоха за близо 20-процентовия ръст на сектора през първите десет месеца на годината.

"Строителната активност продължава да се завръща обратно към живота през последните месеци на 2013 г. Постоянните подобрения в инфраструктурата и жилищата запазиха възстановяването през ноември", отбеляза старши икономистът в Markit Тим Мур.

"Въпреки че сегашната траектория на растежа при строителство може би е от най-стръмните в последните повече от шест години, все още има доста работа преди да се достигнат предрецесионните нива", добави Мур.

Строителният сектор в Обединеното кралство е отговорен за около 6,3% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната и е сред основните компоненти в методологията за отчитане на индикатора.

Повече по темата в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още