Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

България е интересна за френския бизнес

Френските компании се насочват главно към индустрията, текстилната промишленост и селското стопанство

гледано: 3339   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

Френските компании търсят партньори сред българските производители в областта на индустрията и текстила, а също и селското стопанство, например билки, каза директорката на ФБТИК Весела Тодорова-Мозетиг за Bloomberg TV Bulgaria. Трудности възникват при заявка от френската страна на по-висок капацитет, каза Тодорова-Мозетиг.

Френско-българската търговско-индустриална камара готви проучване заедно с Посолството на Франция в София за бизнес климата според френските инвеститори. Очаква се проучването да излезе "до седмици", каза президентът на ФБТИК Стефан Дьолае за Bloomberg TV Bulgaria.

Френско-българската камара има над 250 членове.

„Имаме пълното съдействие на българското правителство и българските институции. Имаме проекти за инвестиции, например Latecoere, която прави врати за самолети, минава във втората фаза от развитието си... Malterie Soufflet ще инвестира в Плевен 30 млн. евро, като ще разшири дейността си и ще построи нов завод“.
След компаниите, ксоито привлякоха допълнителен интерес по време на представянето на Годишника на Камарата бе ADP, кандидат заедно с още 4 компании за концесията на летище София /в консорциум с турската TAV/.

„Това може да увеличи още френските инвестиции, защото за периода на концесията се изискват доста средства за внасяне и инвестиране от Aeroports de Paris. Надявам се София да се свърже към по този начин с Париж“, каза президентът на ФБТИК за Bloomberg TV Bulgaria.

Офертите за концесията на летище София ще бъдат публично отворени на 9 май 2019.

Останалите кандидати са:

Консорциум „Витоша“ с водещ член Манчестър Еърпорт Груп Оувърсийз Инвестмънтс Лимитид. Участник в консорциума е и BCEGI Кънстракшън (Великобритания) Лтд, с едноличен собственик Бейджин Кънстракшън Ейнджиниринг Груп;

Консорциум „Соф Кънект“ с водещ член Меридиам Ийстърн Юръп Инвестмънтс САС. За изпълнение на изискването за летищен оператор е посочено Флугхафен Мюнхен;

Консорциум ССБ София Еърпорт ДжейВи с водещ член ССБ Зауервайн & Шефер Бау АГ. За изпълнение на изискването за летищен оператор е посочено Копенхаген Еърпортс А/С;

„Фрапорт България“ ЕАД. За изпълнението на изискването за технически способности и финансови възможности е посочено Фрапорт АГ Франкфурт Еърпорт Сървисис Уърлдуайд.

Още по темата гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Божидарка Чобалигова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Дигиталните умения на повечето работещи хора в България са ниски