Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Дроновете в помощ на дребните земеделци

AgroRegal иска да доставя свежи продукти с автономните доставчици

гледано: 1375   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Всичко започва преди три години, когато двамата приятели Милен Марков и Светлин Попов са на планинска разходка с приятели и роднини. Съвсем скоро Милен ще стане баща, а съпругата му настоява да купуват само пресни зеленчуци и плодове. Пазаруване от големите супермаркети не е опция, защото там произходът и качеството на продуктите понякога са съмнителни. 

Още по темата

Ето защо Милен полага усилия да намери продуктите от малки земеделски производители от цялата страна. Това обаче му коства много усилия, нерви и средства. И разбира, че във времето на масова дигитализация малките производители остават почти невидими за голяма част от потенциалните клиенти. Затова двамата със Светлин решават, че  могат да създадат система, която да реши този въпрос. И се ражда платформата AgroRegal с концепцията за създаване на максимално къса, директна връзка между малките земеделски производители и техните потребители.

AgroRegal работи като „виртуална агроборса“, като предоставя двустранна информация за наличности, локации и цени на свежи плодове и зеленчуци.

Милен и Светлин вярват, че с вече съществуващия масов хардуер - смартфони, таблети, компютри, карго дронове, автономни автомобили, приближава качествена промяна във взаимоотношенията производители-крайни потребители, като ролята на търговците - посредници ще бъде силно редуцирана. 

Увереността им се подсилва и от действията на най-големите IT компании Amazon, Facebook и Alibaba, които също осъзнават необратимата промяна в търговските отношения и трескаво разработват собствени стратегии за новите реалности. Затова не е чудно, че двамата предприемачи смятат, че е близко времето, в което AgroRegal ще доставя стоката до крайните потребители... с дронове. 

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Десислава Попова

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Парите не са всичко във Висшата лига