IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евтини акции и двуцифрени печалби: Възможно ли е?

Този тип ценни книжа са с ниска пазарна стойност, което ги прави достъпни за трейдъри и инвеститори с по-малки сметки, коментира Бисер Варчев

13:58 | 21.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

„Евтините“ акции могат да бъдат потенциални „ракети“ и да отразяват двуцифрени и трицифрени проценти печалба за кратък период от време. Това коментира водещият на предаването Insider Бисер Варчев.

Този тип ценни книжа са с ниска пазарна стойност, което ги прави достъпни за трейдъри и инвеститори с по-малки сметки, посочи още водещият.

Варчев говори детайлно за компаниите с малка пазарна капитализация.

„Дружествата с малка пазарна капитализация са доказан компас за по-широкия пазар. Те сигнализираха дъното на S&P 500 през 2011 г. и 2015 г.".

„Със сигурност компаниите с малка пазарна капитализация са добър инструмент за анализиране на широкия пазар. По-доброто представяне на компаниите с малка пазарна капитализация се смята за силен бичи сигнал, тъй като те са по-силно повлияни от икономическите отклонения и паричните потоци", коментира Варчев.

В поредното издание на предаването гост бе Димитър Шуйцовдилър „Международни финансови пазари“ в BenchMark Finance.

„Инвеститорите очакват, че Brexit е решен и че със сигурност Великобритания ще излезе от Европейския съюз (ЕС) със сделка. Вижда се силен оптимизъм на пазара. Интересно е до колко е оправдан този оптимизъм“, посочи той.

„Преговорите показват, че може и да не се случи очакваната сделка. Ирландското правителство е твърдо против текущото разбирателство за Brexit", заяви Шуйцов.

Още от разговора вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още