Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Инвеститорите ще са улеснени при единна европейска стартъп мрежа

Всеки регион има своята специфика и Европейската комисия трябва да уеднакви законодателните мерки за развитието на стартъп системата, посочи Димитър Василев

гледано: 1499   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Изграждането на стартъп мрежи за страните от Централна и Източна Европа и Западните Балкани имат за идея да улеснят създаването и развитието на такива компании, както и да ги направят „по-видими“ за инвеститорите.

Това каза инж. Димитър Василев, председател на Български Бизнес Форуми, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Той посочи, че всяка една от страните трябва да изгради пакет от информация, който да съдържа основните особености за стартъп средата в нея, както и да има отправени конкретни препоръки за въвеждането на политически промени, чрез които да се подобрят условията за тези компании.

„Стартъпите продължават да срещат трудности при създаването и развитието си. Всеки регион има своята специфика. Задачата на това начинание е да ги разгледа във всяка една държава, да ги посочи на Европейската комисия, която да уеднакви законодателните мерки и да ги улесни“, каза експертът.

Той е на мнение, че в България липсва единна стартъп екосистема.

Според него важно за страната ни е не само градове като София и Варна да се определят като подходящи за стартъпи локации, а да се увеличи броят на тези места.

По думите на Василев Пловдив, Бургас и Стара Загора са част от градовете, които имат такава визия.

Като интересна инициатива той отбеляза и работата по създаването на първото стартъп село, каквато е амбицията на Челопеч.

„За един стартъп е необходим само добър интернет и хора с визия“, смята председателят на Български Бизнес Форуми.

„Децентрализация на еврофондовете е сигурната препоръка към Европейската комисия от България за момента, добави Василев.

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.

По статията работи: Петя Стоянова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Експерт: Дефицитът на инфраструктура е основен енергиен проблем за Балканите