Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Потребителите на P2P финансиране - предимно млади, технически грамотни

Онлайн средата позволява работа с по-ниски транзакционни такси, посочи Ивайло Иванов от Iuvo Group

Потребителите на P2P финансиране - предимно млади, технически грамотни

Източник: Bloomberg TV Bulgaria

Потребителите на т. нар. P2P финансиране са предимно млади, технически грамотни хора.

“Те имат желание да се разбунтуват срещу вече съществуващите системи и да видят "лице в лице" този, с когото влизат в бизнес взаимоотношения и да знаят, че никой по веригата не им взима повече, отколкото струва самата услуга”, заяви Ивайло Иванов, оперативен директор на Iuvo Group, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

 По думите му за около година, през която функционира платформата, в България има достатъчно хора с подобен потребителски профил.

Още по темата

"Не трябва България да се разделя рязко от всички останали пазари. Макар и да има ясна разлика между нашите обеми спрямо големите държави в Европа, ние не изоставаме по какъвто и да било начин от средноевропейското развитие в технологичната сфера, е мнението на Ивайло Иванов.– Средата предразполага към развитието на услуги като нашата. Това е процес, който стартира през последните 3-4 години и само ще се мултиплицира от тук нататък".

Средната доходност по операциите за осем-девет месеца на онлайн платформата при кредитирането P2P е около 9-10% годишно. "Можем да говорим за тенденции, като по-стари платформи на пазара в Европа имат история, и ние се движим в тези близки рамки, които те предлагат", каза още Иванов.

"Във финансирането от типа "People to People" или P2P от двете страни на услугата стоят хора, които се финансират от други, отдават си заеми, в случая на P2P Lending. Това обичайно се прави чрез банки или друг тип по-големи институции, но сега може да се опосредства изцяло през интернет, през платформи като Iuvo", уточни той.

Иванов обясни, че онлайн средата позволява работа с по-ниски транзакционни такси, както и по-висока доходност за клиентите, които инвестират чрез платформата.

Той напомни, че големите финансови институции вече приемат финтех технологиите и този тип компании като потенциални таргети за придобиване или за партньорски взаимоотношения.

“Тенденциите са тези технологии да се интегрират в големите финансови институции", убеден е оперативният директор на Iuvo Group.

Ивайло Иванов ще участва в Клуб Investor.bg- Disruptive Technologies, който ще се проведе на 18 май в Capital Fort.

Можете да се регистрирате за събитието тук.

Генерален партньор на Клуб Investor.bg Disruptive Technologies e Vivacom. Събитието се провежда с подкрепата на iuvo Group, Allterco и Ontotext, част от Sirma Group. Институционални партньори: Индустриален Холдинг България, ЕЛАНА Финансов Холдинг, Medical Dent, БАИТ и БСК.

Какъв е стандартът за подобна дейност в Европа и доходността по света? Какви са свободите и рисковете в тази дейност? Какви са типовете P2P платформи? Какви са механизмите на защита, предвиждани от IUVO? Кои са потребителите, които се насочват към този тип кредитиране?

Вижте повече във видеото!

гледано: 5539   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
2 гласа

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
2
 
2
преди 4 години
Няма профилна снимка
Бях написал коментар, който изчезна някъде ...Такива бизнеси с лопата да ги ринеш - нищо disruptive не виждам аз лично.Funding circle, Lending club, lendico (фалираха вече), kapilendo, kreditech (купиха ги за 110 млн евро онзи ден), kabbage и още много много други
2
 
5
 
1
преди 4 години
Няма профилна снимка
Млади, с пари и самочувствие (със съмнително покритие), лакоми за лихви и финансови неграмотни...Супер клиенти.

Още от Bloomberg TV
АИКБ: Държавата трябва да компенсира засегнатите фирми от високите цени на тока