IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правните услуги стават по-добри с иновации

Подпомагаме стартъпи, ориентирани към споделената икономика, каза Станимир Ненов, основател на платформите advokatami.bg и pravata.mi

16:38 | 27.02.19 г.
Правните услуги стават по-добри с иновации

В правната индустрия все още липсват достатъчно добри иновации, които да направят живота на адвокати и клиенти по-лесен. В последните 4 години работим върху това. След като направихме задълбочено изследване, Югоизточна Азия се оказа най-добрият пазар за нас. Това коментира Станимир Ненов, предприемач, основател на платформите advokatami.bg и pravata.mi, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Платформата Advokatami.bg предоставя правни услуги по един модерен и ефективен начин. От страна на клиента това може да се случи онлайн и офлайн. Клиентското преживяване чрез технологии и оптимизация е много по-добро за конвенционалната правна услуга. За адвокатите предлагаме по-добри инструменти за правна работа и клиенти", посочи юристът.

Той обясни, че в България през първите две години бизнесът е нараствал с около 160% на година.

"След това растежът падна някъде на около 120% на година, а в последната година отчетохме 110% растеж, като приходът от това е близо 1 милион лева. Това ни кара да се радваме. В България парите ни постъпват от крайния клиент, като имаме някъде между 17-20 различни продукта за бизнеса и физическите лица, а около 90% приходите са от бизнес субекти", съобщи Станимир Ненов.

Той обясни, че предлагат всичко, свързано със стартиране, управление и защита на бизнес – регистрации на фирми, патенти, договори, абонаментни обслужвания. “Избрахме Сингапур за втората ни централа, за да управляваме операциите си. Като бизнес среда Сингапур разполага с компактна стъртъп екосистема и е изключително подходящ за нас предвид юрисдикцията и правната структура, административната и данъчната тежест. Ние сме технологична компания, занимаваме се със софтуер. Средните и малките кантори нямат достъп до софтуер, за да управляват своите дела по съвременен начин", коментира предприемачът.

Как се привличат клиенти с иновативни правни услуги? Как се подпомагат стартъпи, ориентирани към споделената икономика? Как се прави бизнес в Сингапур? Защо е трудно да се коментира, че в България няма електронно правителство? 

Още от разговора в студиото вижте вав видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още