Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Всички училища в Пловдив имат облачни платформи

Над 60% от учителите в града са минали обучения за дигитални умения

Всички училища в Пловдив имат облачни платформи

Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС

Резултатите през последните години от дигитализацията в училищата в община Пловдив носят високо международно признание, включително и награди. Пловдив е един от 40-те града в света получил награда за умни решения в Smart Cities, и то с образователния проект за дигитализация. Това заяви Стефан Стоянов, зам. - кмет на Пловдив в ефира на предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

Стефан Стоянов по покана на Google е бил гост на дискусия за дигитална трансформация във Варшава, като Пловдив е бил единственият град представител на Източна Европа. Като на конференцията са се позиционирали най-добрите решения през последните години. А през последните 6 години Пловдив е последователен в политиките си за въвеждането на облачните платформи в образователната и публична система.  Вече дори са на ниво, където помагат на останалите да напредват в този тип услуги.  

Имат голяма общност от учители, които създават съдържание и работят онлайн. Образователният, така и административният процес в някои учебни заведения е с напълно облачни системи. Гостът е на мнението, че на класическите образователни системи им липсва технологичния прогрес. Технологиите помагат тогава, когато се изберат правилните и умни решения за училищата.

“Облачните платформи са голямо предимство за цялата общност по света.”

Местната власт в Пловдив си дават сметка за важността от дигитализация и умните продукти, затова от 2019 г. всички 52 пловдивски училища са придобили свои собствени облачни платформи. Над 60%  от учителите са минали обучения за дигитални умения и над 500 са обучени и сертифицирани Google учители.

Гостът е категоричен, че не трябва да се бърка дигитализацията и технологиите с образованието и да ги свързваме с онлайн обучението. Това са две различни неща и мястото на децата и учителите е в класните стаи. Това е най-работещата системата, защото учи на социални и меки умения, както и как да се презентираме. Но и пакетът от дигитални умения е важен, най-малко заради условията, в които живеем.

Цялото предаване гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "UpDate" гледайте тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Божидарка Чобалигова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Операционна система удължава живота на стари устройства