IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Андрей Ковачев: ЕК трябва да предоговори споразуменията по "Южен поток"

Не е редно европейското законодателство да бъде адаптирано спрямо Русия, заяви евродепутатът

14:12 | 18.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bulgaria On Air</em></p>

Снимка: Bulgaria On Air

Европейският съвет да даде мандат на Европейската комисия за предоговаряне на споразуменията по "Южен поток". Такъв призив към гръцкото председателство отправи заместник-председателят на Комисията по външни работи на Европейския парламент Андрей Ковачев.

Шестте страни, сключили споразумения с Москва за Южен поток, дадоха мандат на комисаря Йотингер за предоговаряне на споразуменията между тях и Русия така, че те да отговарят на европейските норми.

По думите му не е особено редно европейското законодателство да бъде адаптирано спрямо Русия. "Дори Барозу е категоричен, че ако Русия откаже да се съобрази с нормативите на общността, страната ще бъде дадена на съд", обясни Ковачев.

Още по темата, както и какво каза Европейския парламент на британските и други политици, които напоследък се включиха в словесната истерия срещу емигрантите от България и Румъния и какво предстои на Сърбия в преговорите за еврочленство, гледайте в предаването "Брюксел 1" днес от 18:00 часа по телевизия Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още