IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красен Кралев: Втори лифт на Банско може да има само при консенсус

Спортният министър посочи, че трябва да се изчистят всички съмнения за обвързване между правителство и частни интереси

21:37 | 24.02.16 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Министърът на младежда и спорта Красен Кралев.<em> Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Министърът на младежда и спорта Красен Кралев. Снимка: Bulgaria ON AIR

Втори лифт в Банско може да има само при консенсус и когато се изчистят всички съмнения, че правителството е обвързано с частни интереси. Такава позиция защити министърът на спорта Красен Кралев в Денят ON AIR.

"Казусът с втория лифт в Банско е много сложен. Той е още от 2001 г. Не е решен толкова дълго време, а е заложен още с подписването на концесионния договор. Обсъждан е публично много пъти", припомни спортният министър пред водещия Кузман Илиев.

Взето е решение да се направи опит за нов дебат по казуса, съобщи министър Кралев. По думите му МОСВ ще направи среща с всички засегнати, тъй като обществото не е с еднозначно мнение по въпроса.

"Има разделение и ескалация на напрежението. Съвсем естествено е спортистите и хората, които живеят в тези райони, да искат да има по-голяма инфраструктура и по-добро обслужване. От друга страна, природозащитниците искат да се спазват законите", посочи министър Кралев.



„Трябва да има консенсус и да се премахнат всички съмнения за евентуално обвързване на правителството с частните интереси“, категоричен е министърът.

"Решено е да се направи нова среща, за да се изгладят различията. Чак след намирането на консенсус да се пристъпи към действия. Аз не мисля, че някой обсъжда дали има нужда от такъв лифт. Идеята е, че трябва да се спазват законите. Според мен и двете страни трябва да направят отстъпки, за да се стигне до консенсусно решение", каза Кралев.

Обществената поръчка за ремонт на Зимния дворец

„Ремонтът на Зимния дворец не се отменя, а се отлага“, посочи министър Кралев.

"В началото тази поръчка беше за около 50 млн. лева, въпреки че имаше 35 млн. лева гласувани от кабинета "Орешарски". Като направихме анализа, видяхме, че дори и тези 35 млн. лева са много. Но тъй като е решение на Министерски съвет оттогава, с което тази сума влиза в уставния капитал, няма как да разполагаме с тези средства. Затова решихме, че е по-удачно да се спре поръчката и да се направи ново задание, което не е необходимо този Дворец да е в състояние да приема Световни първенства. Говорим, че е за българските спортисти е важно да имат нормални условия за тренировка", поясни той.

Ремонтът на Двореца може да се направи с по-малко пари, подчерта спортният министър. Според него средствата за спорт в България са малко и тази поръчка трябва да се оптимизира.

"Средствата в България са много малко за спорт. Трябва да пестим и да бъде внимателно с разходването на тези средства. След като можем да дадем по-малко пари - да го правим", добави той.

Подробности вижте във видеото на Bulgaria ON AIR:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
ademon
преди 8 години
Мен лично повече ме притеснява съобразяването на Правителството с малка група представители на зелени организации у нас и слуховете, че те са свързани с подкупни схеми
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
data
преди 8 години
Къв консенсус с шепа хора с неопределена сексуалност ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 4
marto76
преди 8 години
Прав е министър Кралев, но как да има диалог с представителите на чуждестранни псевдо екологични организации, които ако позволят да има втори лифт на Банско ще спрат да получават милиони и да живеят безгрижен живот?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още