Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

До края на годината започва строителството на последния участък на южната дъга

Другата седмица МРРБ ще поиска предварително изпълнение на отчуждителните процедури за участъка от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост"

До края на годината започва строителството на последния участък на южната дъга

Снимка: Архив БТА

Реалното строителство на участъка от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост", който е един от двата последни участъци за изграждането на южната дъга на Софийския околовръстен път, може да започне до края на годината. Това съобщи по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова, предаде БТА. Тя уточни, че изграждането ще започне след приключване на всички необходими процедури по изпълнението на проекта, сред които и отчуждителните, но при условие, че няма обжалване на избора на консултант по проекта.

Още по темата

Министърът информира, че другата седмица ще бъдат предприети действия по искане за предварително изпълнение на отчуждителните процедури на имоти за държавни нужди за този пътен участък след като парламентът прие промени в Закона за държавната собственост.

Петя Аврамова напомни, че участъкът е с дължина 5,8 километра, а цената за изпълнение му е близо 119 млн. лева без ДДС.

Предстои подписване на договор с изпълнителя за инженеринг, определен от "Агенция "Пътна инфраструктура" за изпълнител на обществената поръчка за проектиране и строителство на обекта, през февруари тази година.

По думите на министъра подписването на договора с избрания изпълнител е било възпрепятствано, защото е имало жалба в Комисията за защита на конкуренцията, като към настоящия момент вече има решение на КЗК в полза на възложителя.

Още по темата

Срокът за проектиране на обекта е 180 дни, а за строителство – над 700 календарни дни. За обществената поръчка за определяне на консултант по проекта са подадени 12 оферти и сега комисия разглежда техническите предложения, след това ще се отворят и ценовите оферти на допуснатите участници. Успоредно с това пътната агенция провежда отчуждителна процедура.

Петя Аврамова съобщи, че към момента има образувани над 69 съдебни производства от частни собственици пред Софийския административен съд срещу размера постановеното обезщетение.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
3
 
2
red6 до: ПИЧ
преди 1 година
Няма профилна снимка
След Хемус.
4
 
14
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
А кога ще се прави отсечката от кв.Бъкстон, до кръговото за Банкя ? Това е също тежък участък със мост над бул."Цар Борис 3-ти". Някога в светлото бъдеще ......

Още от България
Цените на жилищата у нас намаляват с 3% през извънредното положение