IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осигурени са терени за обходния път на Враца и отсечка от АМ "Струма"

Двете пътни отсечки са ключови за републиканската пътна мрежа

15:54 | 11.12.13 г.
Осигурени са терени за обходния път на Враца и отсечка от АМ "Струма"

Министерският съвет предостави безвъзмездно правото на управление върху имоти – публична държавна собственост, на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Имотите се намират във Враца и в землището на с. Дяково, община Дупница, съобщи пресцентърът на кабинета. Терените влизат в територията на изгражданите обходен път на Враца и на ЛОТ 1 на автомагистрала „Струма”.

Двете пътни отсечки са част от общоевропейския транспортен коридор IV и са ключови за републиканската пътна мрежа.

С друго решение Министерският съвет прехвърли безвъзмездно на община Търговище правото на собственост върху спортна зала в града. До 2012 г., когато е затворена след предписание на РИОКОЗ, залата е използвана за тренировъчна дейност на учениците от спортното училище „Никола Симов”.

Придобиването на собствеността от местната власт ще позволи отделянето на средства за ремонт и поддържане на имота.

Със същия мотив на община Минерални бани са прехвърлени имоти с предоставени права за управление на закритата професионална гимназия в селото. Местната власт възнамерява да използва собствени средства за организиране в тях на образователни и социални дейности – зелено училище, детски и ученически лагер, изграждане на дневен център и дом за стари хора, център за социална рехабилитация и интеграция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още