IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписани са нови договори за концесии на четири плажа

До края на март предстои втори търг за плажовете „Офицерски-запад“, „Попски плаж – север 5“ и „Несебър- изток“

13:28 | 16.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Подписани са нови договори за концесии на четири плажа - за „Свети Влас – Нов плаж“, „Обзор – юг“, „Къмпинг Оазис“ и „Дюни – юг“, съобщават от Министерството на туризма.

По отношение на обявените през 2016 г. и неприключени концесионни процедури компетентните институции са се произнесли до момента в полза на Министерството на туризма, допълва ведомството.

За концесиите на „Къмпинг Нестинарка“, „Бургас – север“ и „Поморие-централен“ са постъпили жалби в Комисията за защита на конкуренцията. Решението е, че жалбите са неоснователни. За „Къмпинг Нестинарка“ предстои сключването на договор.

За „Бургас – север“ предстои заседание на концесионната комисия, с което процедурата продължава, откъдето е спряла. За „Поморие – централен“ се чака решението да влезе в сила или да бъде обжалвано. Единствено се чака произнасяне на компетентните институции по жалбата за концесията на „Свети Влас – изток“. За плаж „Слънчев бряг – север“ се чака решение от Върховния административен съд и Върховния касационен съд. 

По отношение на търговете за наем на плажове вече има избрани компании за „Къмпинг Веселие“, „Устие на река Велека“ и „Царево Василико“. Всички процедури за плаж „Несебър-юг“ са приключили и той вече е предаден на наемателя.

До края на март предстои втори търг за плажовете „Офицерски-запад“, „Попски плаж – север 5“ и „Несебър- изток“. Причината за повторното им обявяване е липсата на кандидати или некоректно подготвени тръжни документи. Търгът за „Нов плаж Балчик“ е прекратен поради процедурни нарушения и вече е обявен наново.

С оглед успешното протичане на предстоящия летния сезон за 2017 г. се подготвя стартирането на още 5 тръжни процедури за наем на плажовете „Кранево – централен“, „Къмпинг – Юг“, „Свети Влас – Болницата“, „Росенец – север“ и „Варна – централен“. За морски плажове „Панорама“ и „Малък плаж Лозенец“, чиито договори за наем изтичат през 2017 г., също се подготвят търгове.

Договорите за наем на „Атанасовска коса“ и „Кабакум – централен“ се считат за прекратени поради неплащане на наемната цена. За тези ивици също ще стартират търгове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още