Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

"Спиди Груп" купува базата на СОМАТ в Горубляне

КЗК разреши сделката за имотите

"Спиди Груп" купува базата на СОМАТ в Горубляне

Снимка: "Спиди" АД

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на „Спиди Груп“ да придобие базата на СОМАТ в Горубляне, става ясно от решение на антимонополния регулатор, публикувано на сайта му. Спиди Груп АД е основен акционер в куриерската компания Спиди АД.

Спиди Груп АД купува изцяло сградата, в която в момента е дъщерното му дружество е наемател. Останалите сгради от базата се апортират в ново дружество, контролният пакет от което (76%) се предвижда да се прехвърли на „Спиди груп“.

Сделката е одобрена от облигационерите по емисията облигации на Виена Реал Естейт – дружеството, което управлява имотите на спедиторската компания Willi Betz, част от която е и СОМАТ, тъй като имотите са обезпечение по заема, вижда се от документите от общото събрание на облигационерите, публикувани в Търговския регистър.

Виена Реал Естейт е дружеството, което управлява имотите на Willi Betz в България. Базата на СОМАТ е единият от големите активи на компанията. Другият е комплексът на „Балкан Стар“, също част от групата на Willi Betz - генерален представител на марката Mercedes-Benz в България и вносител на Mitsubishi, Jeep, Fiat, Renault, Dacia и други брандове автомобили.

За полугодието Виена Реал Естейт бележи ръст на печалбата от над два пъти в сравнение със същия период на миналата година. За същия период приходите на компанията се увеличават почти 10 пъти.

Дъщерното Спиди АД приключи първите девет месеца на годината със 17% ръст на приходите на годишна база и значително по-ниска печалба.

Куриерската компания обяви наскоро намеренията си пак да увеличава капитала си, като издаде 42 900 нови обикновени акции с номинал 1 лев. Новата емисия ще може да се записва обаче само от мениджъри и служители на компанията.

През март официално заработи новият логистичен център на компанията край Стара Загора, изграден на мястото на стария птицекомбинат. Базата се ползва като основен център за прегрупиране и претоварване на палетни пратки.

По статията работиха: автор Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
4
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Всяко нещо има своя край, особено трудно е второто поколение да запази бизнеса.

Още от България
Затвориха една от най-късите улици в София за ремонт