IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Събарят и незаконни басейни в курортния комплекс "Русалка"

Преди години бяха съборени яхтеното пристанище, буна и изкуствени плажове

17:16 | 09.11.15 г.
Събарят и незаконни басейни в курортния комплекс "Русалка"

Започва събарянето на незаконно изградени басейни във ваканционното селище „Русалка“, след като Административният съд в Добрич остави без уважение искането на ваканционно селище за спиране на принудителното събаряне на съоръженията.

Това съобщава председателят на съда Красимира Иванова, цитирана от БТА.

Заповедта на РДНСК Североизточен район за събарянето на обектите е от началото на 2013 г. и вече са приключили всички обжалвания, т.е. тя е влязла в сила.

Според възлагателно писмо процедурата за принудителното събаряне на обекта започва от днес. Срокът за изпълнението на заповедта на строителния контрол е 10 дни.

Застроената площ на спорния комплекс е 537 кв.м. Той е построен в имот държавна собственост - държавен горски фонд в землището на село Свети Никола.

Изграждането на незаконния комплекс е завършено през 1999-2000 г. От РДНСК Североизточен район заявяват, че строежът е осъществен без одобрен инвестиционен проект и разрешение.

В курорта вече бяха премахнати яхтеното пристанище, буна и изкуствен плаж, за които също нямаше разрешителни за строеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още