IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бутат изкуствения плаж на Баневи в курорта "Русалка" до дни

Със заповед на строителния контрол вече се събарят и незаконни строежи по южния плаж в Несебър

13:52 | 08.12.11 г. 4
<p>
	Изкуственият плаж в курорта, който ще бъде съборен. Снимка: <a href="http://www.dnsk.mrrb.government.bg" target="_blank"><strong>ДНСК</strong></a></p>

Изкуственият плаж в курорта, който ще бъде съборен. Снимка: ДНСК

Изкуственият плаж край брега в курорта „Русалка“ ще бъде принудително премахнат от строителния контрол на 12 декември, съобщиха от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК).

Премахването на бетоновите пръстени, които са използвани за създаването на плажа, ще се контролира от служители на районната дирекция за строителен контрол в Североизточна България, представители на община Каварна и полицейски служители.

Заповедта за премахване на изкуствения плаж е издадена още през декември миналата година. Тя беше обжалвана пред всички инстанции от фирмата на Николай и Евгения Баневи „Паррус“ ЕООД, която е собственик на ваканционното селище, но през май Върховният административен съд окочначелно потвърди решението на строителния контрол за премахването на плажа.

Още на 14 ноември дирекцията е уведомила „Паррус“ ЕООД за изпълнението на заповедта. Това става ясно от публикувано на сайта на строителния контрол съобщение до управителя на "Паррус" - дъщерята на Николай Банев Мария Банева.

През декември миналата година беше разрушена и незаконно изградена буна на брега край курорта "Русалка".

От години държавата се опитва да осигури свободен достъп до плажа „Русалка“. Периодично строителният контрол премахва поставяни от собствениците на ваканционния клуб бариери.

Миналата година се установи, че отново се събира такса за паркинг от плажуващите. На неохраняемия плаж бяха поставени и чадъри, за ползването на които също се плащаше.

ДНСК съобщи, че е в ход събарянето и на незаконни строежи по южния плаж в Несебър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 12 години
Министерството на разрухата ДНСК отново започва да показва за какво е създадено - да руши, а не за да създава! От ДНСК отново искат да гледат разломи в Пиринския край и къде ли още не,винаги бързайки да отворят завещанието на Родината, тъй като в Министерството на разрухата - ДНСК има само хора, които говорят сякаш нямат Държава.Превърнаха Символите на Строителството и Създаването-Багерите, в символи на разрухата. В днешно време да създадеш Банка или Фирма е трудно, но не е невъзможно, но да Съдадеш и Сърханиш Държава е много скъпо не само в пари. Тежко на тези, които нямат Държава и всяка вечер нагнетяват напрежиние сред хората съобщавайки новини за разруха в и без това трудното ни ежедневие. Аз си имам Държава от как Свят светува и следващия път ще доида в София да видя калпавите калфи в Държавата с всичките си Сърпове и Арфи и ще обръсна мустака на Хитлер над горната устна на Екатерина Михайлова, Ангела Меркел и Хилари Клинтън, изоравайки една нива на Бойко Борисов пред Парламента!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
hidko
преди 12 години
Крайно време беше!Браво!Очакваме още!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Eгати държавата, щом една мутра може да се бъзика така с нея!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
банеффф колко хора си прецакал
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още