Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Доставчикът на системи за хазартния бизнес Intralot придобива 49% от "Евробет"

Компаниите са подписали предварително споразумение за сделката, която трябва да бъде одобрена от КЗК

Доставчикът на системи за хазартния бизнес Intralot придобива 49% от "Евробет"

Снимка: Intralot 

Глобалният доставчик на системи и решения за хазартния и игрален бизнес Intralot придобива 49% дял от българското хазартно дружество „Евробет“, съобщават от българската компания.

Подписано е предварително споразумение между двете компании, уточнява се в съобщението. Сделката трябва да бъде одобрена и от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

„Евробет“ е създадена през 1996 г. Сред игрите на компанията са Еврошанс, Лотомания, Покер Шанс и други. Фирмата развива и първата частна моментна лотария в страната - „Националната лотария“, както и „Лотария България“, която към момента включва 14 лотарийни билета.

Компанията е развила мрежа от над 1 100 пункта, в които предлага игрите на „Лотария България“ и останалите игри на компанията. Лотарийни билети се разпространяват и в повече от 5 хил. търговски обекта в цялата страна.

Компанията отчита 15% ръст от постъпленията от игри през 2014 спрямо 2013 г. За миналата година ръстът се е ускорил до 26,4%, което се обяснява със стартиралите лотарийни игри.

Intralot е публично дружество, създадено през 1992 г. Компанията е глобален доставчик на игрални решения и активен оператор в 57 регулирани юрисдикции по целия свят.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Обсъжда се създаването на сайт за нежелани реакции от Covid ваксините