Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Кои бизнес проекти с кауза са победители в Rinker's Challenge

За иновативни устройства с принос в живота на деца с увреждания и за българските туристи, съобщиха предприемачи от JEDI и Meteo.Rocks

гледано: 2628   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

JEDI e средство, което цели да помогне на децата с нервно-мускулни увреждания в тяхното ежедневие – не само в здравословен аспект, но и за тяхното социализиране. Така обясни приноса на социалния проект за здравословно развитие на деца инж. Божидар Димитров от JEDI в ефира на Bloomberg TV Bulgaria .

Още по темата

Димитров е един от победителите в предизвикателство за стартиращи предприемачи Rinker's Challenge, което се провежда за четвърти път.

Център „Ринкър“ към Фондация BCause четири поредни години отправя покана към предприемчиви хора с идеи да се състезават за участие в обучителната програма и да спечелят безвъзмездно финансиране за своя бизнес. Това издание на конкурса подкрепи само бизнес идеи със значим социален или екологичен ефект.

„Направихме едно двупозиционно средство, което позволява детето само да избира как да се движи – дали да бъде седнало или изправено", каза предприемачът. И допълни, че по този начин се връща неговата естествена стойка, оставя основните жизнени функции да работят нормално и в същото време детето е на една височина със своите връстници.

По думите му, когато дизайнът е малко по-креативен по отношение на конструкцията, децата започват много по-лесно да се социализират.

Още по темата

Причината да е сред победителите на Rinker's Challenge според него е участието и създаването на бизнес система, която помага на обществото. Според него бизнесът и инициативите трябва да са в полза на хората в България.

„Нашият екип се занимава с производството на метеорологично оборудване, като по-късната ни амбиция е да изготвим метеорологични прогнози и предупреждения за опасно време“, посочи Димитър Митев от Meteo.Rocks, който е другият победител с проект в Rinker's Challenge.

Стоян Георгиев, също от Meteo.Rocks, добави, че проблемът в България е, че международните модели не успяват да изготвят достатъчно точни прогнози, защото не използват достатъчно данни, за да приравняват резултатите.

Вижте повече във видеото!

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Защо „Музикаутор” отбеляза най-успешната година в историята си