Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

ОСА на Холдинг Пътища прие премията от 3,84 млн. лв. за Васил Божков

Орлин Хаджиянков ще получи 100 хил. лв, а Филип Стоянов – 60 хил. лв.

Общото събрание на Холдинг Пътища прие предложението да бъде изплатено допълнително възнаграждение на председателите на Надзорния и на Управителния съвет, както и на Заместник председателя на Управителния съвет, съобщиха от дружеството.

Така Васил Божков ще получи 3.84 млн. лв, Орлин Хаджиянков – 100 хил. лв, а Филип Стоянов – 60 хил. лв.

Извънредното общо събрание на Холдинг Пътища АД бе проведено днес, след като бе отложено от 19 декември 2008 г. поради липса на кворум. На събранието бяха представени 14,06% от акциите, което според чл. 227 (3) от Търговския закон прави решенията му законни.

Съгласно предварително обявения дневен ред и по предложение на Управителния съвет на „Холдинг Пътища” АД акционерите избраха одитен комитет в състав Ралица Кръстева и Ралица Кайджиева.

Общото събрание на акционерите реши още депозитарните разписки за акциите от увеличението на капитала, извършено на 27 юни 2008 г., да не бъдат отпечатвани. Акционерите ще могат да се снабдят с тях от избран от тях регистрационен агент. През юни 2008 г. „Холдинг Пътища” АД увеличи капитала си със собствени средства от 432 хил. до 30,672 млн. лв., като за всяка една налична акция бяха раздадени по 70 нови обикновени безналични акции с право на глас и с номинал от 1 лев всяка.

Холдинг Пътища АД е собственик на 20 браншово обвързани пътностроителни фирми, които представят четирите основни направления на транспортното строителство – пътно, мостово, железопътно и тунелно строителство. В групата влизат асфалтови бази и кариери за строителни материали, разположени в различни градове на страната. Дъщерните дружества на холдинга притежават и седем сертифицирани и акредитирани лаборатории, в които се изпитват използваните материали. Холдингът притежава собственост върху терени с обща площ над 1 500 дка и сгради с над 70 хил. кв. м. застроена площ.

От началото на днешната борсова сесия акциите на Холдинг Пътища отчитат лек спад от 0,31% до 3,24 лв. за брой.
 

Още по темата: България

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от България
Още 55 млн. лв. са предвидени за фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки