Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Поръчката за доставка на 25 нови трамвая е блокирана в КЗК

Две дружества обжалват отстраняването на третия участник в процедурата

Поръчката за доставка на 25 нови трамвая е блокирана в КЗК

Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ

Обществената поръчка на общинското дружество „Столичен електротранспорт“ ЕАД за доставка на 25 нови нископодови съчленени трамвая за междурелсие 1009 мм е блокирана заради две жалби в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), показва справка в регистъра на КЗК.

Антимонополният регулатор е образувал производство по жалбите на обявената за победител „PESA Бидгошч“ АД от Полша и класираната на второ място „Шкода Тренспортейшън а.с.“.

И двете жалби атакуват отстраняването на турската „Дурмазалар Макина Синай Ве Тираджет А.Ш.“ Според решението на „Столичен електротранспорт“ дружеството не отговаря на изискванията за технически и професионални възможности, защото не е доказало, че доставяните от него трамваи имат издадено типово одобрение от страна членка на Европейския съюз (ЕС) или страна, която има сключен договор с ЕС или България, който да осигурява взаимно признаване на изисквания.

Процедурата за доставка на 25-те нископодови трамвай беше образувана в средата на миналата година. Тя включва и обучение на работниците и служителите в дружеството за управлението, поддръжката и ремонта на превозните средства.

„Шкода“ предложи цена от 95,5 млн. лева без ДДС, а „PESA Бидгошч“ – 81,045 млн. лева без ДДС, с което е класирана на първо място с 96,63 точки, вижда се от протокола на комисията на дружеството. Цената е с 50% тежест при формирането на оценката.

Трамваите с междурелсие 1009 мм са по всички линии в столицата, с изключение на 20, 22 и 23. Някои от старите трамваи са на по над 20 години.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Честно, не разбрах защо първия пише до КЗК? Т.е. и двете дружества защитават отстранения конкурент??

Още от България
Намаляване на емисиите в транспорта с 90% е сред целите на Зелената сделка