Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Уроците на COVID-19 за банките и банкирането - в live уебинара на Investor.bg

Събитието ще се проведе на 2 юни от 14:30 часа на сайта на Investor.bg.

Уроците на COVID-19 за банките и банкирането - в live уебинара на Investor.bg

Снимка: AronPW on Unsplash

Пандемия плюс оперативен бизнес - работните процеси в банковия сектор трябваше да се извършват дистанционно, но не им беше позволено да пренебрегват изискванията за сигурността на мрежите. В същото време наследените системи на банките бяха силно обременени от няколко изключителни ефекта: на капиталовите пазари се наблюдаваше масивна промяна в портфейлите със сериозно увеличение на обема на трансакциите. В същото време финансовите институции трябваше да проправят пътищата за цифрови приложения, за да доставят услуги на клиентите си и при почти пълна блокада.

Въпреки това настоящата изключителна ситуация показва за пореден път, че банките трябва енергично да продължат напред с дигитализацията на своите процеси и това изисква последователност – от Front- до Back-Office. По-напредналите с дигитализацията банки очевидно могат по-добре да подкрепят клиентите си в криза и дори да използват изключителната ситуация, за да спечелят нови. Не бива да се пренебрегва, че икономическата среда за банките ще продължи да се усложнява: след кризата броят на неизпълнените кредити и фалити ще се увеличи значително. В резултат на това маржовете вероятно ще продължат да се променят, което ще постави още по-голям акцент върху ефективната обработка на процесите, за да останат те рентабилни.

И така – до каква степен COVID-19 предизвика по-ускорен процес по дигитализация на банковите продукти, как изкуственият интелект, Big Data и блокчейн технологиите променят банковия свят и какво можем да очакваме в бъдеще – отговори на тези и още въпроси ще научим по време на второто онлайн събитие от поредицата уебинари на Investor.bg. В студиото ще влязат водещи експерти и изпълнителни директори на едни от големите банки у нас, които ще коментират какво е отражението на кризата върху бранша и как банките успяха да адаптират инструментите си, така че да отговорят на нуждите на клиентите си.

Всичко това и още неща очакваме да научим от Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц банк – България, Кирил Станчев от Sirma Business Consulting; Илиан Георгиев, изпълнителен директор и член на УС на Българо-американска кредитна банка, Здравко Райчев, Старши вицепрезидент Онлайн кредитиране, TBI Bank, и Иван Тошев, председател на Контролния съвет на Националното сдружение на малкия и среден бизнес.

Второто специално студио на тема „Дигитализация на банкови продукти и финансиране на малки и средни предприятия“ ще се проведе на 2 юни, от 14:30 часа, и ще се излъчва на живо на https://www.investor.bg/live/, както и в социалните мрежи на медията.

Второто студио от онлайн поредицата на Investor.bg се организира с подкрепата на: Алианц Банк - България, Българо-американска кредитна банка и TBI Bank. Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria и Dnes.bg. 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 9 месеца
Уничтоже

Още от България
Кадър на деня за 18 април