IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Навални е в болница със съмнение за отравяне

Диагнозата му е „остра алергична реакция“

14:23 | 29.07.19 г. 7
<p>
	Снимка: Ройтерс, архив</p>

Снимка: Ройтерс, архив

Личният лекар на руския опозиционен политик Алексей Навални ще бъде допуснат да го прегледа в болницата, където той се намира със съмнения за отравяне, пише руският вестник Новая газета.

Навални е бил закаран вчера от ареста в московска болница с диагноза „остра алергична реакция“. Политикът се намира под стража от миналата седмица, когато беше осъден по бързата процедура на 30 дни затвор за призиви за неразрешени митинги в Москва. Причина за тях беше решението на властите в руската столица да не допуснат много от независимите кандидатури за градски съветници и кметове на местните избори през септември. Въпреки забраната за митинги, хиляди хора излязоха в събота в центъра на Москва, а полицията реагира с твърди мерки - насилие и над 1500 арестувани, много от тях пребити.

Анастасия Василева и Ярослав Ашихмихин вчера са опитали да извършат медицински преглед на Алексей Навални, но им е било разрешено да го огледат само външно през вратата на болничната стая. Тогава Василева е заявила, че симптомите, които наблюдава – обриви, отоци и подувания по тялото, повече ѝ приличат на „въздействие на непознато химическо вещество“.

Според нея Навални няма никакви алергии, в килията е ял от храната за всички затворници, но само той се е почувствал зле. Това даде повод на много медии и известни личности в Русия да коментират, че е вероятно той да е бил отровен от съкилийник по поръчение отвън.

Още подобни новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis12
преди 4 години
ааа не бе тоз Дневялния може да лъже Запада до едно положение, които явно са се усетили и скоротечно ше влезе в некой чувал ако не спре да ги будалка .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 1
ivan4o555
преди 4 години
Браво на ***!Драги ми г-н Бойчо Попов,Само питам- Защо скрихте 20 коментара под тази статия?!Сигурно се засрамихте от безочието и наглостта на някои коментиращи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 4
ДХДО
преди 4 години
За самия Дневални съм почти убеден, че е двоен агент. На мериканците разправя :Аз съм вашия човек, от мен по-голям демократин няма да намерите ... така че , ако обичате фондовете - по мойта сметка ;) , а на джуджи и златната рибка няма да може да му изфабрикува, по-удобна опозичия от Дневалния ... в тоя ред на мисли, не изключвам да е получил стомашно-чревно неразположение, за да не стане случайна жертва насред площада на някой заблуден куршум, изстрелян от ... третия братовчед на Л.Х.Осуълд ... щото , ако ме не лъже паметта, събитията на Майдана у Киеф се развиха точно по тоа сценарий ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 5
ДХДО
преди 4 години
Нужна е сакрална жертва, за да се провокират МАСОВИ протести срещу пyтя. Предполагам, че можеш да ползваш калкулатор и Уикипедия и си наясно, че 3500 човека представляват 0.00028 % от населението на масква и още един порядък надясно след запетаята, като процент от населението на рассия ... а пък с такава представителност сме за никъде каква революция ша праим ?! ;) Хорицата, дето се мъчат да го палят тоа фитил, не успяха с провокацийката с ония джурналистин преди месец време, а и по всичко личи, че на момченцето му светна лампата под каскета и се покри бая дълбоко нещо не го блазни много идеята, да става знамето и паролата на справедливите народни бунтове, с геройската си гибел ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 9
khao
преди 4 години
айде и тоя си замина .... време е късия да затваря границата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 9
Спящият бик
преди 4 години
Сталинизмът е жив! Но грешно е да се свързва началото на масовия терор в Русия със Сталин. Той просто е продължил делото на Ленин, като негов най-добър ученик. Малодушието на руснаците продължава да ражда чудовища!...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 6
michaelis12
преди 4 години
Запада не прощава на изменниците, англичаните ше га бастардисат тоз кат Скрипалата ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още