Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

Сърбия вече не е под международно наблюдение за пране на пари

Страната беше извадена от списъка с рискови юридсикции на Работната група за финансови действия

Сърбия вече не е под международно наблюдение за пране на пари

Снимка: Архив Ройтерс

Сърбия съобщи, че е подобрила регулациите и стандартите за борба с прането на пари и финансирането на тероризма и това е дало основание на Работната група за финансови действия (FATF) да извади страната от списъка си с рискови юрисдикции, пише Bloomberg.

Още по темата
Базираната в Париж организация съобщи на сайта си, че бившата югославска република вече не е обект на специално наблюдение, след като се е справила с пропуските, които я поставиха в списъка в началото на 2018 г. FATF заяви, че страната ще работи с местните власти за засилване на практиките за борба с прането на пари и предотвратяването на финансирането на тероризма.

Мерките ще подкрепят целта на Сърбия за присъединяване към Европейския съюз, особено по отношение на въпроси, свързани със свободното движение на капитали и на финансови услуги, заяви финансовият министър Синиша Мали пред държавната телевизия РТС. Сърбия се надява да се присъедини към най-големия търговски блок в света около 2025 г.

Страната ще приеме нова стратегия за предотвратяване на прането на пари и финансирането на тероризма до края на тази година, съобщи правителството.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Централна и Източна Европа
Банковият сектор в Централна и Източна Европа е близо до рекордна рентабилност