Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

К. Крал: Над 400 хил. клиенти на ЧЕЗ в България използват електронни фактури

В интервю пред Investor.bg изпълнителният директор на ЧЕЗ България Карел Крал заяви, че отказът от електронни фактури е спестил 682 мегаватчаса електроенергия

К. Крал: Над 400 хил. клиенти на ЧЕЗ в България използват електронни фактури

Снимка: Архив Ройтерс

Над 400 хил. клиенти на енергийното дружество „ЧЕЗ Електро България“ АД вече са преминали към електронни фактури, заяви изпълнителният директор на компанията и регионален мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал, който откри маратона Run Green 2 на територията на столичния Южния парк по-рано днес.

В интервю пред Investor.bg Крал коментира инициативите Run Green 2 и We Do Green, които са част от кампанията на „ЧЕЗ Електро България“ „Зареждаме ви с енергия“. 

Още по темата

Според него тези събития имат за цел да оформят посоката на мислене на потребителите към едно по-зелено бъдеще и към подобряване качествата на въздуха, около което продължават да текат остри дебати на европейско и световно ниво.

С избора си към преминаване от хартиени към електронни фактури потребителите на ЧЕЗ са спасили от изчезване повече от 3550 дървета, спестявайки над 32 млн. листа хартия, както и 682 мегаватчаса електроенергия, необходима за производството й.

Крал сподели, че по време на предходния маратон Run Green, който се проведе през юли тази година, са били заявени 121 нови регистрации за безплатните дигитални услуги – електронните фактури и мобилните текстови известия.

След края на маратона започна и традиционното засаждане на 10 дръвчета, което е съвместна инициатива с gorata.bg. Идеята на събитието е да се залесят наново обезлесените територии в гори, паркове и населени места в Западна България и по този начин да се направи крачка напред към подобряването на условията на околната среда и качеството на въздуха.

На 2 ноември предстои ново засаждане на дъб и акация от служители на ЧЕЗ на опожарената територия близо до с. Росоман, като предвиденият брой на фиданките вече достига 1500 от първоначалните 366, заяви още Карел Крал.

Също така, на 10 ноември ЧЕЗ планира засаждане на иглолистни и широколистни дървета в столичния парк „Възраждане“ съвместно със столичен район „Възраждане“ и местни доброволци.

 

По статията работиха: автор Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
АСЕП: Ограниченото производство на ТЕЦ „Марица-изток 2“ покачва цените на БНЕБ