Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Николай Кискинов: Пазарът на вредни емисии се влияе от спекулации

Когато английските и американските фондове за спекулативни инвестиции са в почивка, пазарите реагират с абсолютен спад, твърди експертът

Николай Кискинов: Пазарът на вредни емисии се влияе от спекулации

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът на вредни емисии е повлиян от спекулации. Цените на емисиите достигнаха 56 евро и сега са някъде около 52 евро. Тепърва ще има изненади, защото когато пазарът не е убеден в устойчивостта на нивата си, той се срива надолу. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Николай Кискинов, управляващ съдружник във „Владимиров Кискинов”. 

Още по темата

Според него цените на фючърсите за енергийни продукти в Европа за второто тримесеиче достигат 76 евро, което е доста високо ниво.

„Това се дължи на нервността на пазара, тъй като той не е убеден в собствените си нива. Не всички смятат, че тези нива са обосновани и в момента, когато има предпоставки за сваляне на цената, ще има големи отклонения“, каза Кискинов.

Пазарите би трябвало да се държат нормално в момент, когато в САЩ и Великобритания има почивни дни, като този понеделник, който обаче беше работен ден в Европа, каза още той. „Наблюдаваме, че когато английските и американските фондове за спекулативни инвестиции са в почивка, пазарите реагират с абсолютен спад и нива надолу. Ако тези огромни инвестиции се наливаха във фючърсите, щяхме да видим стабилни нива“, обясни експертът.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
5
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ами освен да забраним спекулациите със закон и да заложим стабилна цена в закона? Така и без друго няма да се лъжем, че търговията с емисия не е нищо друго освен фашизъм в чист вид.

Още от Енергетика
БЕХ можел да изпадне във финансов колапс заради смяната на ръководството